SBS6 verplaatst docu Masmeijer naar prominenter tijdstip

SBS6 verplaatst docu Masmeijer naar prominenter tijdstip

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 gaat het tweeluik over voormalig tv-coryfee Frank Masmeijer achterelkaar uitzenden. Op donderdag 14 september zal de documentaire over Masmeijer tussen 20:30 en 22:30 uur te zien zijn. De documentaire zou in twee delen worden uitgezonden op 11 en 12 september om 23:15 uur.

Het Belgische gerechtshof, waar Frank Masmeijer terechtstaat voor cocaïnesmokkel, zou woensdag 13 september uitspraak doen. De rechter heeft echter meer tijd nodig. “Woensdag horen we waarschijnlijk wanneer de uitspraak wel is”, zei de advocaat van Masmeijer vrijdag tegen het AD.

Het is niet de eerste keer dat SBS6 de documentaire over Masmeijer volledig omgooit. Het eerste plan was dat de docu zou worden uitgezonden als realityserie, onder de naam Frank en Vrij. Echter besloot SBS6 om er een tweeluik van te maken en nu wordt het een avondvullende documentaire.

Eind oktober 2014 werd de oud-presentator aangehouden door de Belgische politie voor betrokkenheid bij het smokkelen van 467 kilo cocaïne. In de documentaire van SBS6 brengt onderzoeksjournalist Thijs Zeeman in kaart wat nou precies de rol van Frank Masmeijer is in de zaak.

Door de docu over Frank Masmeijer komt NCIS: New Orleans te vervallen.

Foto: SBS