Ajouad zoekt antwoorden binnen Marokkaanse cultuur

Ajouad zoekt antwoorden binnen Marokkaanse cultuur

Geschreven door Daniël Schalk

Ajouad El Miloudi, bekend van zijn deelname aan Wie is de Mol? en verschillende kinderprogramma’s op Zapp, gaat in een vierdelig programma opzoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur rondom thema’s als liefde, relaties, uitlaatkleppen, status en imago.

Ook zoekt de presentator antwoord op de vraag waarom sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad maken. Daarbij schuwt hij het niet om taboe onderwerpen en pijnpunten te bespreken. Mensen uit zijn omgeving helpen hem zijn gedrag te reflecteren.

Daarnaast houdt ook de Marokkaanse psychologe Najat Rabbae hem wekelijks een spiegel voor. Leerzaam en confronterend voor Ajouad zelf en verhelderend voor anderen, want over zijn schouder meekijkend opent hij deuren van de Marokkaanse cultuur, die voor buitenstaanders gesloten blijven.

In de serie Ajouad: kaaskop of mocro? heeft Ajouad voor het eerst een gesprek met zijn vader over relaties en gevoelens. Ook heeft hij openhartige gesprekken met andere Marokkanen. Aan het slot van het programma maakt Ajouad de balans op: ‘Hoe kaaskop en mocro ben ik nu eigenlijk?’

Ajouad: kaaskop of mocro? is vanaf donderdag 1 september om 21:00 uur te zien op NPO 3.