Showbizznetwork weekoverzicht - week 48

Showbizznetwork weekoverzicht - week 48

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren 3FM Serious Request, de NOS, Moordvrouw, KRO-NCRV, De Gouden Televizier-Ring en SBS9 in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 48.

Het themalied van 3FM Serious Request 2014 met de naam ‘Make More Sound’ is maandagochtend in première gegaan bij Giel op 3FM. Jacqueline Govaerts heeft dit jaar het themalied gemaakt voor de actie van radiozender 3FM. Speciaal voor Serious Request heeft Jacqueline Govaert het nummer ‘Make More Sound’ gemaakt.

De NOS heeft geen bod gedaan op de rechten van de UEFA Champions League voor de periode 2015-2018. De deadline daarvoor was afgelopen maandag om 12.00 uur. Algemeen directeur van de NOS, Jan de Jong, laat weten: “Het besluit om niet mee te bieden is een keuze. Door de bezuinigingen van het kabinet Rutte I en II is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen en keuzes te maken.”, aldus De Jong.

Niemand minder dan Xander de Buisonjé en Lange Frans gaan samen met Roxeanne Hazes en André Hazes Jr. de twee juryteams vormen. De vrijdagavondshow van SBS6 richt zich niet meer alleen op volkszangers; de jury gaat op zoek naar een Nederlandstalige zanger of zangeres in de breedste zin van het woord. De presentatie van het Nederlandstalige muziekprogramma ligt net als het vorige seizoen in handen van Jeroen van der Boom.

Op zaterdag 13 december zendt de AVROTROS het zang- en dansprogramma Junior Kerstshow uit. Dit programma staat geheel in het teken van de kerstgedachte en het goede doel Cordaid Kinderstem. In het programma treden de finalisten van het Junior Songfestival en Junior Dance op met diverse Nederlandse artiesten. Tim Douwsma en Veronica van Hoogdalem presenteren de kerstshow.

Het nieuwe programma-aanbod van de KRO-NCRV is gevarieerd, vernieuwend, journalistiek en onderscheidend. Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV, zei tijdens de winterpresentatie dat er, ondanks de politieke wind, de keuze is gemaakt om de blik naar voren te richten. “De keuze om samen met andere omroepen en samen met producenten te werken aan de Nieuwe Publieke Omroep”, aldus de mediadirecteur van de KRO-NCRV.

De politieserie Moordvrouw van RTL4 keert vanaf januari terug voor een vierde seizoen, dat heeft RTL vandaag bekend gemaakt. Moordvrouw is vanaf 4 januari tien weken lang te zien op de zondagavond van RTL4. Het programma deelt de zondagavond met kijkcijferkanon Divorce. Het uiterst gemotiveerde en professionele politieteam, onder leiding van Carla Vreeswijk, staat voortdurend onder hoogspanning om dreigende catastrofes het hoofd te bieden.

Het SBS6-programma Geld Maakt Gelukkig dat afgelopen zomer iedere werkdag te zien was bij SBS6 keert vanaf 4 januari terug voor een tweede seizoen. Het tweede seizoen moet het doen zonder Sandra Schuurhof. Geld Maakt Gelukkig is vanaf 2015 iedere zondagavond te zien bij SBS6, dat heeft de zender laten weten.

De Gouden Televizier-Ring is in 2015 toe aan haar vijftigste editie, een mooi moment om de tv-kijker nog meer macht over dé publieksprijs van de Nederlandse tv te geven. Afgelopen dinsdag is de eerste kwalificatieronde gestart, waarmee de kijker bepaalt welke vijf programma's automatisch meedoen aan de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring. Tot voor kort bepaalde de redactie van tv-gids Televizier welke 100 programma's en series op de selectielijst terechtkwamen.

Gordon maakte eerder bekend niet meer te willen jureren in programma's als X Factor en Hollands Got Talent. Gordon heeft vandaag een gesprek met RTL gehad, de zender stelt Hollands Got Talent uit, totdat Gordon weer zin heeft in jureren. “Ik wil altijd stoppen op een mooi hoogtepunt.”, liet Gordon eerder weten. “Het jureren is mooi geweest, en ik zeg niet dat ik het nooit meer doe, maar voorlopig is het wel echt klaar.”, aldus de zanger en presentator.

Het Zapp-programma Willem Wever krijgt opnieuw een nieuw presentatie duo. Het programma word momenteel nog gepresenteerd door Sascha Visser en Evelien Bosch maar die zijn door de KRO-NCRV aan de kant gezet. Het kinderprogramma  van de KRO-NCRV word binnenkort gepresenteerd door presentatrice Jetske van den Elsen samen met Ajouad El Miloudi.

FOX International Channels maakte afgelopen donderdag bekend dat de zendergroep alle aandelen overneemt van Jan Dekker Holding BV in de 24Kitchen joint venture. Vier jaar geleden kwamen Jan Dekker en FIC samen om een nieuw TV-concept te lanceren op de Nederlandse markt. Inmiddels is 24Kitchen al geruime tijd een van de meest geliefde mediamerken in Nederland.

SBS Broadcasting breidt haar zendergroep in het nieuwe jaar uit met een vierde kanaal. Naast SBS6, Veronica en Net5 zal SBS9 vanaf januari op de Nederlandse televisie te zien zijn. SBS9 wordt een zender met heel veel films en series uit binnen- en buitenland. De programmering kent elke avond een ander thema en biedt dagelijks om 20.30 uur een film.

Meer in het nieuws was afgelopen week: VVD wil openheid over deal uitzenden voetbal, Mening Dekker over vermaak op tv valt slecht, SBS 6 zoekt ‘extreme sloddervos’ voor nieuw programma, Klaas van Kruistum werkt aan nieuw programma Klaas Kan Alles en SBS6 met nieuwe dramaserie Gouden Bergen.