Winston Gerschtanowitz in Directie Talpa

Winston Gerschtanowitz in Directie Talpa

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Winston Gerschtanowitz treedt toe tot de directie van Talpa Media als CCO. In de nieuwe functie van commercieel directeur gaat zijn aandacht in de eerste plaats uit naar het leiden van het bedrijfsonderdeel Talpa Producties Sponsored Programmes. Hier worden programma’s zoals ‘Koffietijd’ en ‘Eigen Huis en Tuin’ gemaakt. Winston zal zich met name ook bezighouden met de creatieve ontwikkeling van deze categorie programma’s. Hij deed dat de afgelopen jaren al binnen Talpa Content, het creatieve hart van de organisatie.

Naast zijn werk achter de schermen bij Talpa, blijft Winston Gerschtanowitz actief als presentator bij RTL, waar hij nu aan de desk zit bij RTL Boulevard.

Over zijn benoeming zegt Winston Gerschtanowitz: “Dit is een volgende stap in mijn carrière. Televisie maken is iets dat in mijn bloed zit. Dat ik dit nu op zo’n niveau kan gaan doen is altijd een grote wens van mij geweest.”

 

John de Mol vult aan: “Winston en ik kennen elkaar heel goed en wij werken al lang samen. Hij is een van die zeldzame persoonlijkheden die zowel voor als achter de camera prima werk verrichten. Ik ben dan ook blij met zijn komst in de directie van Talpa Media.”

 

Veruit de omvangrijkste tak van Talpa Media wordt gevormd door het productiebedrijf Talpa Producties, dat onderverdeeld is in Sponsored Programmes – met Winston Gerschtanowitz aan het hoofd - en Formats. In Talpa Producties Formats zijn alle programma’s ondergebracht die door Talpa zelf zijn ontwikkeld en worden geproduceerd in opdracht van zenders en omroepen in Nederland. Vier Creative Directors – Debora Flens, Xandra Budie, Jacco Keyzer en Sebastiaan Spaan – overzien elk een aantal van deze programma’s. Zij worden bijgestaan door Business Director Edwin van der Veen en Manager Operations Rick Brug. Een relatief zelfstandig onderdeel van het productiebedrijf wordt gevormd door Talpa Fictie onder leiding van Creative Director Will Koopman en Manager Operations Alex Doff. De directievergadering wordt voorgezeten door John de Mol.

 

De andere onderdelen van Talpa Media zijn het ontwikkelbedrijf Talpa Content, het verkoopbedrijf voor het buitenland Talpa International en Talpa Connect. Die laatste afdeling is relatief nieuw en omvat Digital Media, Branded Content en Dataverzameling en –exploitatie. Bij Talpa International wordt ook het contact met de buitenlandse vestigingen onderhouden.

Het concern wordt aangestuurd vanuit Talpa Holding, waaronder ook het muziekbedrijf Talpa Music en het eigen platenlabel 8ball Music vallen.

Talpa is in Nederland actief vanuit twee plaatsen (Laren en Hilversum) en een aantal nevenvestigingen. De holding met stafafdelingen, de muziekdivisie en de internationale tak zijn in Hilversum gevestigd. Het creatieve hart van het concern zit in Laren, terwijl programmaredacties en productieteams zijn verdeeld over de verschillende vestigingen.