Winston Gerschtanowitz stapt over naar SBS6

Winston Gerschtanowitz stapt over naar SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers

Presentator Winston Gerschtanowitz vertrekt bij RTL 4. Hij stapt over naar concurrent SBS6. Dit nieuws werd maandagmiddag bekend gemaakt. Bij RTL 4 was Winston een vast gezicht als presentator van RTL Boulevard. Daarnaast was hij te zien als reporter bij Postcodeloterij Miljoenenjacht.

Bij SBS6 zal Winston programma's als Wat vindt Nederland? en Mensenkennis presenteren. Wat vindt Nederland? was voorheen bij RTL 4 te zien. Toen was Jack Spijkerman de presentator en kreeg hij hulp van Sandra Schuurhof. Maar inmiddels is Sandra ook werkzaam bij SBS6. Of Sandra nu weer bij Wat vindt Nederland? te zien zal zijn is nog niet bekend gemaakt. 

Wat vindt Nederland? is een spelshow die draait om de mening van landgenoten over uiteenlopende, actuele zaken. Twee teams moeten dan inschatten hoe de mensen in Nederland over de bepaalde zaken denken. Bij RTL 4 waren onder andere het muzikale duo Veldhuis en Kemper vaste teamcaptains. Of er bij SBS6 ook vaste teamcaptains zullen komen is nog niet duidelijk. In Mensenkennis moeten Bekende Nederlanders het gedrag inschatten van mensen die in onverwachte situaties worden gebracht.

Zelf zegt Winston over de overstap: “Voor mij is dit een hele logische, volgende stap in mijn carrière. Als klein jongetje wilde ik altijd grote studioprogramma’s presenteren. Nu deze kans voorbij komt, grijp ik die met beide handen aan. Dankbaar kijk ik terug op de vele prachtige jaren bij RTL Boulevard en nu kijk ik uit naar de aankomende projecten bij SBS6!”

Remco van Leen, Directeur Content: “Winston werkt al ruim twintig jaar voor en achter de schermen bij tv. Hij is een ervaren vakman en als presentator inmiddels een vertrouwd gezicht bij de mensen thuis. Als tv- en contentmaker barst hij bovendien van de creatieve, commerciële en innovatieve ideeën. Daarmee sluiten zijn ambities en die van SBS perfect op elkaar aan."

Voor SBS6 is Winston geen onbekend gezicht. Zo was Winston jarenlang te zien in de soapserie Goudkust. Hierin speelde Winston de rol van Harm van Kloppenbrug. De soapserie was vanaf 1996 te zien bij de commerciële zender. Na ruim vijf jaar kwam er een einde aan Goudkust.

Bekijk RTL Boulevard terug via TVblik.

Afbeelding: RTL