Weinig kijkers voor verslag slotdag 100ste Vierdaagse

Weinig kijkers voor verslag slotdag 100ste Vierdaagse

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vrijdag keken er gemiddeld 317.000 mensen naar het live-verslag van de slotdag van de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse, goed voor 23,6 procent marktaandeel. Op NPO 2 werd vrijdag de hele dag een live-uitzending verzorgd over de slotdag van het wandelevenement.

De live-uitzending begon om 07:00 uur en duurde tot 18:33 uur. Fons de Poel ontving in de studio gasten, Harm Edens stond in de vroege ochtend bij de start en was in de middag te vinden bij de intocht op de ‘Via Gladiola’ en Dionne Stax liep zelf mee en deed al wandelend verslag.

Om 19:00 uur keken er 796.000 mensen (27,0 procent marktaandeel) naar het programma Het Gevoel van de Vierdaagse van KRO-NCRV op NPO 1. In het programma presenteren Fons de Poel en Linda Geerdink het laatste nieuws, reportages, portretten en sfeerverslagen van het evenement.

SBS6 kwam de afgelopen week iedere dag op de late avond met een verslag van de Vierdaagse. Hart van Nederland-gezicht Evelien de Bruijn mocht het programma De Vierdaagse dit jaar presenteren. Vrijdagavond keken er 487.000 mensen (17,5 procent marktaandeel) naar het verslag van de slotdag.

Er was vrijdag meer sport. Op NPO 1 konden sportliefhebbers terecht voor de 19de etappe van de Tour de France, waarin de Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin besloot de Tour te verlaten na een valpartij. Naar de Tour de France keken vrijdag 719.000 mensen (41,2 procent marktaandeel).

Bekijk De Vierdaagse (SBS6) op TVblik.nl/de-vierdaagse