Dilan Yurdakul verlaat De Slimste Mens

Dilan Yurdakul verlaat De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

Maandagavond keken er 1.065.000 mensen naar de eerste aflevering van De Slimste Mens. Daarmee staat de quiz van de KRO-NCRV op de vierde plek in het kijkcijferoverzicht. Deze 1.065.000 kijkers zagen hoe schrijfster Esther Gerritsen de eerste aflevering gewonnen heeft. Dit kwam mede door de laatste ronde, daar wist zij veel seconden te scoren.

In de finale stonden Dilan Yurdakul (Aysen uit Goede Tijden, Slechte Tijden) en RTL Nieuws verslaggever Jaap van Deurzen. Deze finale werd gewonnen door Dilan. Zij plaatste zich ook voor de aflevering van dinsdagavond. Nu moesten Esther en Dilan het opnemen tegen SBS6-presentator Thijs Zeeman. 

In het begin kwam Esther op een flinke voorsprong. Het leek er op alsof Esther ook de tweede aflevering zou gaan winnen. Maar Dilan pakte in de galerijronde ook veel punten. Even was de spanning weer terug, maar uiteindelijk wist Esther haar voorsprong niet op te geven. Met een ruime voorsprong was Esther in het voordeel voor de laatste ronde.

Na de laatste ronde kwam Esther als winnares uit de bus. Daardoor stonden Dilan en Thijs in de finale. Zij moesten de strijd met elkaar aan gaan. Naast Esther was er maar één plek over voor de aflevering van woensdag. Om die plek werd dan ook fanatiek gestreden. Geen van beide finalisten wilden opgeven en gingen er dan ook vol voor.

Uiteindelijk wist Thijs de finale te winnen. Hij wist Dilan te verslaan in de finale. Nu is de SBS6-presentator samen met Esther in de aflevering van woensdag te zien. Zij zullen het dan op gaan nemen tegen Nabil Aoulad Ayad. Deze cabaretier is vooral bekend van Alpacas (BNN). Deze drie BN-ers gaan woensdag opnieuw de strijd tegen elkaar aan. Zal Esther wederom een aflevering op haar naam zetten? Dat zal woensdagavond duidelijk worden.

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TVblik.