Harm Edens presenteert nieuwe quiz Universiteitsstrijd

Harm Edens presenteert nieuwe quiz Universiteitsstrijd

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Harm Edens gaat voor NPO 2 de nieuwe quiz De Universiteitsstrijd presenteren. In het programma van producent Tuvalu Media nemen acht Nederlandse universiteiten het tegen elkaar op. Elke werkdag strijden twee teams van drie studenten tegen elkaar in een nieuwe quiz.

Studenten van de Nederlandse universiteiten Leiden, Groningen, Utrecht, Eindhoven, Twente, Rotterdam, de VU en de UvA worden getest op hun wetenschappelijke kennis. De beste teams spelen de halve finales en daarna wordt op vrijdag 30 september de finale gespeeld.

Volgens Ster, dat in Nederland de reclame bij de Nederlandse Publieke Omroep verzorgt, wordt de nieuwe quiz De Universiteitsstrijd van omroep NTR op televisiezender NPO 2 ‘een spannende strijd op hoog niveau, waarin studenten er alles aan doen om de eer van hun universiteit te verdedigen’.

Voor Harm Edens betekent De Universiteitsstrijd zijn terugkeer op de landelijke televisie. Edens presenteerde jarenlang het programma Dit Was Het Nieuws, maar is sinds het einde van dit programma in 2015 alleen nog maar te zien bij de regionale tv-zender Omroep Gelderland van provincie Gelderland.

De Universiteitsstrijd is 12 t/m 30 september, iedere werkdag, om 19:55 uur te zien op NPO 2.
Bekijk De Universiteitsstrijd op TVblik.nl/de-universiteitsstrijd