Veel kijkers voor Olympische Spelen

Veel kijkers voor Olympische Spelen

Geschreven door Sebastiaan Boers

NPO 1 wist zaterdag weer veel kijkers te bereiken. De meeste mensen stemden zaterdag af op NPO 1 om naar de Olympische Spelen te kijken. Rond 19.00 uur zond de NOS Studio Rio uit. Hierin werd volop aandacht besteedt aan het programma van de Olympische Spelen van zaterdagavond.

In totaal schakelden er om 19.00 uur zeker 1.811.000 mensen in om maar Studio Rio te kijken. Met deze kijkcijfers staat dit sportprograma op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NOS komt uit op 44,2 %.

Later op de avond zond de NOS nog meer sport uit. Naast de Olympische Spelen werd en natuurlijk ook gevoetbald. Daarom was het om 23.00 uur tijd voor Studio Sport Eredivisie. Hierin werd een samenvatting getoond van de gespeelde voetbalwedstrijden in de Eredivisie. In totaal keken hier weer 1.867.000 mensen naar. Deze kijkcijfers zijn goed voor de tweede plek in het kijkcijferoverzicht én voor een marktaandeel van 46,8 %.

Voordat Studio Sport Eredivisie  te zien was, was het tijd voor Studio Olympic Park. In deze talkshow werd volop gesproken over de Olympische Spelen van de zaterdag. Ook blikten zij vooruit op de spelen die nog op het programma stonden. Deze talkshow werd bekeken door 2.097.000 mensen. Daarmee staat deze talkshow van de NOS op de eerste plek in het kijkcijferoverzicht. De NOS ziet hiermee een marktaandeel binnen komen van 41,3 %.

Naast het sport (Olympische Spelen en voetbal) wist de NOS ook veel kijkers te bereiken met het Journaal. Om 20.00 uur schakelden er 1.334.000 mensen in om naar het NOS Journaal van 20.00 uur te kijken op NPO 2. Hiermee staat het NOS Journaal op de zesde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NOS komt daardoor uit op 28,1 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk Studio Sport Eredivisie terug via TVblik.