1.930.000 kijkers huldiging Olympische Sporters

1.930.000 kijkers huldiging Olympische Sporters

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De huldiging van de Olympische Sporters maandagavond in Assen werd bekeken door 1.930.000 mensen. De huldiging staat daarmee op de tweede plaats in de kijkcijfers top 25 van maandag 24 februari. Afgelopen zondag was de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji maar daarna waren de Nederlanders nog niet klaar met ‘onze’ Olympische helden. Naast dat het plein in Assen waar de Olympische Sporters werden gehuldigd helemaal vol stond zaten ook miljoenen Nederlanders voor de buis.

De Olympische Sporters lieten ons maandag wel even wachten, het vliegtuig vanuit Sotsji naar Nederland toe had een uur vertraging waardoor de huldiging niet om 17:10 uur maar om 18:30 uur begon. Niet alleen de sporters kwamen hierdoor later aan in Nederland ook tientalen Oranjefans en veel pers kwamen later terug in Nederland dan de bedoeling was.

Maar rond 18:30 uur kon het feest in Assen echt beginnen en werden Olympische Sporters als Sven Kramer, Ireen Wüst, Koen Verweij, Michel en Ronald Mulder, Jan Blokhuijsen, Jorien ter Mors, Marrit Leenstra en Lotte van Beek groots onthaald en gehuldigd in Assen.