NOS sluit sportzomer af met Paralympische Spelen

NOS sluit sportzomer af met Paralympische Spelen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NOS sluit de komende week de sportzomer af met de Paralympische Spelen. Van 7 tot en met 18 september worden in Rio de Janeiro de Paralympische Spelen gehouden. Er zal op televisie veel minder van de Paralympische Spelen te zien zijn dan van de Olympische Spelen.

Terwijl NPO 1 zich met het recordaantal van 18 uur live televisie per etmaal ‘dé olympische zender van Nederland’ noemde, zendt de NOS van de Paralympische Spelen maximaal 2 uur per dag uit. Op NPO 1 en NPO 2 worden enkel samenvattingen van de Paralympics uitgezonden.

Op NOS.nl zijn de Paralympics, waar sporters met een lichamelijke handicap of een visuele beperking aan mee doen, wel via een livestream te volgen. De openingsceremonie wordt wel rechtstreeks uitgezonden in de nacht van 7 september op 8 september van 22:55 tot 02:00 uur op NPO 2.

In het kader van de Paralympics zendt de NOS voorafgaand aan het sportevenement een documentaire uit over de Nederlands atlete en voormalig zwemster Marlou van Rhijn op woensdag 7 september om 20:30 uur op NPO 2. De Olympische Spelen werden van 5 tot en met 21 augustus gehouden.

Bekijk de NOS Paralympische Spelen op TVblik.nl/nos-paralympische-spelen