Vanmiddag op tv: Sifan Hassan draagt vlag tijdens sluiting Olympische Spelen
Bron: YouTube

Vanmiddag op tv: Sifan Hassan draagt vlag tijdens sluiting Olympische Spelen

Geschreven door Daniël Schalk

De Olympische Spelen in Tokio worden vanmiddag om 13:00 uur (Nederlandse tijd) afgesloten met de traditionele sluitingsceremonie. Atlete Sifan Hassan zal tijdens de sluitingsceremonie namens Nederland de vlag dragen. Hassan won in Tokio maar liefst drie medailles, twee keer goud en één keer zilver.

Het einde van de Olympische Spelen betekent ook het einde van de dagelijkse talkshow Studio Tokio met presentator Henry Schut. De laatste uitzending van Studio Tokio is vanavond niet te zien om 20:30 uur, maar om 19:00 uur. Tokio Vandaag met Sjoerd van Ramshorst is daarom al om 18:10 uur te zien.

De Oranjezomer

Vanavond is ook de laatste uitzending van De Oranjezomer. Twee maanden lang waren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp iedere avond op tv te zien en tijdens het EK voetbal zelfs twee keer per avond. De laatste week was Wilfred op vakantie en werd gepresenteerd door Hélène Hendriks.

Judoka Henk Grol is vanavond te gast. De Spelen in Tokio waren voor Grol zijn laatste. De Olympische Spelen zaten er voor hem na één partij al op. De partij tegen Bekmurod Oltiboev uit Oezbekistan duurde slechts 25 seconden. Hélène kondigde zaterdag aan dat Estavana Polman ook misschien nog langskomt.

De sluitingsceremonie is vanmiddag vanaf 13:00 uur te zien op NPO 1 en duurt tot ongeveer 15:00 uur. Daarna zijn er nog tot 16:00 uur samenvattingen te zien. De Oranjezomer start om 21:35 uur.