Karin Bloemen, Koefnoen en Ashton Brothers in live-uitzending 'Opening Rijksmuseum'

Karin Bloemen, Koefnoen en Ashton Brothers in live-uitzending 'Opening Rijksmuseum'

Geschreven door Pieter Jongsma

Vandaag wordt het Rijksmuseum door Koningin Beatrix heropend. Terwijl het publiek buiten staat te wachten om op de eerste dag het totaal vernieuwde museum te bezoeken, zendt de AVRO/ NOS live vanuit het Rijksmuseum een feestelijk openingsprogramma uit, met daarin optredens van onder meer Karin Bloemen, de Ashton Brothers en Koefnoen. Rik van de Westelaken (NOS) en Cornald Maas (AVRO) presenteren het programma.

In het feestelijke openingsprogramma dat op Nederland 2 vanaf 20.15 uur wordt uitgezonden, is er een uitgebreid verslag te zien van één van de laatste publieke optredens van Koningin Beatrix. Daarnaast staan het prachtig verbouwde Rijksmuseum en haar kunstwerken centraal. Uiteraard spreken anchormans Maas en Van de Westelaken met Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes. Daarnaast praat voormalig NOS-weervrouw Marjon de Hond over het weer op bepaalde schilderijen, kijkt kok Pierre Wind met zijn culinaire ogen naar de collectie van het Rijks en bekijkt modeontwerper Jan Taminiau stukken uit de collectie vanuit een modeperspectief.

 

Er zijn optredens van onder anderen zangeres Karin Bloemen & pianist Cor Bakker, de Ashton Brothers en het pianoduo Daniël Wayenberg (83) & Martin Oei (17).

Ook Happy Single Ipie uit Koefnoen is te zien in deze live-uitzending. Zij denkt straffeloos mee te kunnen liften met een rondleiding door de directeur van het Rijksmuseum, Wim Pijbes himself...

 

Naast het live-programma over de opening van het Rijksmuseum staan op 13 april de AVRO-tv-programma’s Opium Radio, AVRO Kunstuur en Opium Night Live in het teken van deze opening.

 

Opening Rijksmuseum, zaterdag 13 april 2013, vanaf 20.15 uur op Nederland 2.