Karin Bloemen, Ernst Daniël Smid, Gregory Sedoc in Hiphop Stars

Karin Bloemen, Ernst Daniël Smid, Gregory Sedoc in Hiphop Stars

Geschreven door Pieter Jongsma

Karin Bloemen, Ernst Daniël Smid en Gregory Sedoc zijn te zien het nieuwe programma Hiphop Stars. Ook Danny de Munk, Soundos El Ahmadi, Fien Vermeulen, Goedele Liekens en Michiel Romeyn worden in één maand getransformeerd tot moderne dichters en muzikale kunstenaars. 

De acht BN'ers maken de track van hun leven. De rap wordt een representatie van henzelf. Hoe zien ze de wereld en het leven? Hoe gaan ze zichzelf vertegenwoordigen in tekst?

Glen over de BN'ers: "Het zijn allemaal fantastische talenten op hun eigen gebied. Maar dit hele proces vraagt om nieuwe skills en 'swag'. Ik let er streng op dat we ze die skills bieden. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het laten zien van hun kwetsbaarheid en kracht."

Ze krijgen hierbij intensieve begeleiding van gevestigde namen uit de hiphop scene. Coaches Cho, Keizer, Akwasi, Jayh Jawson en Lauwtje nemen de ongepolijste talenten onder hun hoede. Als duo's schrijven en produceren ze een track die gebaseerd is op hun persoonlijke leven. Dit zorgt voor mooie, indringende, kwetsbare en grappige verhalen. Aan het einde van het traject treden ze als duo's op in de Melkweg in Amsterdam.

Hiphop Stars vanaf 21 maart iedere zaterdag om 20.30 uur op NPO 1.

Foto: BNNVARA