Videoland verwerft exclusieve VOD-rechten ‘The Young Pope’

Videoland verwerft exclusieve VOD-rechten ‘The Young Pope’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De nieuwe internationale dramaserie ‘The Young Pope’, dit weekend dé blikvanger op het ‘73rd Venice International Film Festival’, is vanaf begin november in Nederland exclusief te zien bij Videoland.

‘The Young Pope’, waarin de tweevoudig Oscargenomineerde Jude Law en meervoudig awardwinnaar Diane Keaton de hoofdrollen vervullen, is geregisseerd door Paolo Sorrentino die eerder het met een Academy Award bekroonde ‘The Great Beauty’ regisseerde. ‘The Young Pope’ is een coproductie van Sky, HBO en Canal +.

Naast Law en Keaton, in de rol van de in Vaticaanstad wonende Amerikaanse non Sister Mary, bestaat de internationale topcast van ‘The Young Pope’ uit Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile de France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli en James Cromwell.

‘The Young Pope’ vertelt het controversiële verhaal van het begin van de ambtsperiode van Pius XIII (Law), de eerste Amerikaanse paus ooit. De verkiezing van de jonge en charmante paus lijkt het resultaat te zijn van een simpele maar effectieve mediastrategie van het College van Kardinalen. Maar, schijn bedriegt. Pius XIII bewijst de meest mysterieuze en tegenstrijdige van alle leiders van de kerk uit het Vaticaan te zijn. Hij is scherpzinnig, naïef, ironisch en pedant. Vastberaden, melancholisch en meedogenloos probeert Pius XIII door de eindeloze stroom van menselijke eenzaamheid een god te vinden die hij aan de mensheid en zichzelf kan schenken.

The Young Pope wordt geproduceerd door Wildside, waarin FremantleMedia een meerderheidsbelang heeft. Co-producent is Haut et Court TV. Executive Producers van Wildside zijn Lorenzo Mieli en Mario Gianani samen met John Lyons. Executive Producers voor Haut et Court TV zijn Caroline Benjo, Carole Scotta en Simon Arnal.

Vanaf november is ‘The Young Pope’ exclusief te zien bij Videoland.