Hoofdredacteur Dieuwke Wynia weg bij DWDD

Hoofdredacteur Dieuwke Wynia weg bij DWDD

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Dieuwke Wynia vertrekt na 11 jaar als hoofdredacteur bij De Wereld Draait Door. Wynia begon elf jaar geleden bij de start van De Wereld Draait Door als samensteller en volgde in 2008 Ewart van der Horst op als eindredacteur. Mede dankzij haar werd de talkshow een groot succes.

Niet alleen groeide het praatprogramma onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk en Dieuwke Wynia uit tot een succesvol programma op de vooravond van NPO 1, ook werden er diverse spin-offs gemaakt zoals DWDD University, De Wereld Draait Buiten en het DWDD Pop-Up Museum.

Marco Versluis volgt Dieuwke per 1 oktober op als hoofdredacteur van het VARA-programma. Wynia begint samen met Boudewijn Vos, huidig productieleider van DWDD, een productiebedrijf. “Stoppen met DWDD was een moeilijke beslissing. DWDD is het mooiste programma dat er is”, zegt zij.

De hoofdredacteur vindt het tijd voor iets nieuws. “Na 11 jaar DWDD waarvan de laatste 8 jaar als eindverantwoordelijke is het tijd voor iets nieuws. De televisiewereld verandert snel, online gebeurt er veel, dat is spannend en uitdagend”, vervolgt Wynia over haar vertrekt bij De Wereld Draait Door.

Marco Versluis begon vier jaar geleden als samensteller bij De Wereld Draait Door en is sinds 2014 verantwoordelijk voor de spin-offs van het programma. Daarvoor was hij onder andere eindredacteur van het VARA-programma Mooi! Weer De Leeuw van presentator Paul de Leeuw.

Bekijk De Wereld Draait Door op TVblik.nl/dwdd