Advertorial - Tips voor nieuwe beeldbuis in nieuw tv-seizoen

Advertorial - Tips voor nieuwe beeldbuis in nieuw tv-seizoen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

September is de start van het nieuwe tv- en serieseizoen. En dus is een nieuwe televisie een welkome huisgenoot. Ben jij ook op zoek naar een nieuw beeldscherm? Hierbij geef ik wat tips om slim en zo goedkoop mogelijk jouw nieuwe tv te kopen.

Televisies worden dunner, groter en steeds slimmer. Voordat jij met een nieuw model in huis staat bekijk eerst waar die tv gaat komen en hoeveel ruimte daar voor de tv is. Je zal niet de eerste zijn die met een tv thuiskomt die niet past in of op de tv kast. Bedenk welke functionaliteiten jouw nieuwe tv sowieso moet hebben.

Wil je graag een 3D tv, of moet de TV beschikken over een uitermate scherp beeld (Full- of Ultra HD) of juist een strak ontworpen curved scherm? Gaat er ook gegamed worden op de tv? Bekijk dan goed de benodigde aansluitingen. Ook heb je tv’s die je kunt besturen via spraak, beweging of met gezichtsherkenning.

Slim tv kijken

Wil je ook films, series, apps, of programma’s terugkijken op je televisie? Ga dan voor een smart tv. Zo heb je toegang tot internet en kun je talloze apps installeren en surfen op het web. Dit is ook mogelijk met een mediaspeler of PC-stick. Beide uitbreidingen zorgen ervoor dat je gewone tv ook op het internet kan.

Vergelijk

Voordat je een tv aanschaft, kan ik mij goed voorstellen dat je verschillende televisies met elkaar wilt vergelijken. Door te filteren op specificaties vind je de tv’s die aan jouw wensen voldoen. Een vergelijkingswebsite, zoals de vernieuwende Knibble, biedt jou ideale handvatten om snel en overzichtelijk de best passende tv te vinden. En voor de laagste prijs. Prijzen verschillen per webwinkel soms sterk. En waarom zou je een tv kopen voor 765 euro als jij datzelfde model bij een andere shop voor 620 euro kunt kopen? De prijs vergelijken voordat je een aankoop doet is een dikke must.

Gewekt worden

Weet ook dat prijzen van televisie vaak snel veranderen. Knibble maakt dit inzichtelijk door het prijsverloop onder producten te tonen. Zo zie je precies hoeveel de tv afgelopen maanden of jaren heeft gekost. Bijvoorbeeld: jij hebt een tv gezien die voldoet aan jouw eisen. Je ziet dat deze tv een maand eerder 100 euro goedkoper was. Dan bestaat er dus grote kans dat de prijs binnenkort weer daalt. Dan kun je wachten tot er weer een vergelijkbare prijs komt. Een prijswekker is zeker in dit verhaal een handige tool. Hierdoor krijg je een seintje als de prijs verlaagd is. Je moet even wachten, maar de wekker kan je veel geld opleveren.

En nu de dagen korter worden – met zo nu en dan een heerlijke indian summer avond - krijg ik meer en meer zin om ’s avonds op de bank te kruipen. Kopje thee, serie op play en afstandsbediening bij de hand. Een mooi nieuw beeldscherm voor mijn neus. En laat die knusse maanden maar komen.

[caption id="attachment_36608" align="aligncenter" width="554"] Prijsgrafiek Philips 48PUS7600[/caption]