SBS6 levert weer veel kijkers in

SBS6 levert weer veel kijkers in

Geschreven door Sebastiaan Boers

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de zaterdagavond van SBS6 is alles behalve goed. Het spelprogramma Met de deur in huis is na twee weken verwijderd van de zaterdagavond. In de afgelopen twee weken kwamen de kijkcijfers niet boven de 333.000 uit. Reden genoeg om dit programma per direct van de zaterdagavond af te halen.

In plaats van Met de deur in huis, kon de kijker naar een herhaling van Red mijn vakantie kijken. Om 20.00 uur was de concurrentie volop aanwezig; Dance Dance Dance (RTL 4) en het NOS Journaal van 20.00 uur (NPO 1). In totaal keken er slechts 228.000 mensen naar Red mijn vakantie. Met deze kijkcijfers staat deze herhaling niet in het kijkcijferoverzicht. SBS6 ziet hierdoor een marktaandeel binnen komen van 5,1 %. 

Maar ook daarna wist SBS6 niet mee te komen met haar concurrenten. Om 21.00 uur stond Kim-Lian van der Meij klaar om een spelletje te gaan spelen. In totaal kon Kim-Lian rekenen op 368.000 kijkers. Dat zijn er minder dan een week eerder. Vorige week keken er namelijk 440.000 mensen. Vooralsnog blijft dit spelprogramma wel te zien op de zaterdagavond. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Kim-Lian op plek twintig in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt dankzij dit spelprogramma uit op 7,4 %.

In de late avond wist SBS6 zichzelf te herpakken. Met Hart van Nederland wist SBS6 weer 700.000 kijkers te bereiken. Daarna bleven er nog 603.000 kijkers over voor Shownieuws. Beide SBS6 programma's staan op de plekken zes en negen in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 15,5 % voor Hart van Nederland en op 14,9 % voor Shownieuws.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Red mijn vakantie terug via TVblik.