Weinig kijkers voor Paul's puber kookshow

Weinig kijkers voor Paul's puber kookshow

Geschreven door Sebastiaan Boers

Paul de Leeuw weet niet echt te scoren met zijn puber kookshow. De show van Paul werd eerst op de vrijdagavond uitgezonden. Hier was de presentator niet bepaald blij mee. Na kritiek van Paul zelf, besloot NPO 3 om de kookshow toch weer op de zaterdagavond uit te zenden.

De eerste aflevering werd een week geleden bekeken door 143.000 mensen. De concurrentie rond de klok van 20.00 uur is gewoon te sterk. Zaterdagavond wist Paul slechts 170.000 mensen te bereiken. Met deze kijkcijfers is er geen plek voor de puber kookshow in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 3,4 %. 
Voordat Paul zijn puber kookshow kon openen was het tijd voor Bommetje XXL. Het natste programma van Nederland is nu nog natter dan voorheen. In totaal zaten er om 19.00 uur weer 188.000 mensen klaar voor Bommetje XXL.

In de aflevering van zaterdagavond kreeg presentator Ron Boszhard hulp van Juvat Westendorp. Een week eerder keken er duidelijk minder mensen, namelijk 153.000. Met de kijkcijfers van zaterdagavond is er ook voor Ron geen plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 5,1 %.

Niet alleen RTL 4 en NPO 1 had Paul tegen zich. Ook NPO 2 was rond 20.30 uur sterker. Bij de publieke omroep was het tijd voor 65 jaar tv: tijd voor pensioen. Dit drie delige NTR programma werd bekeken door 393.000 mensen. Deze kijkcijfers hebben er voor gezorgd dat het NTR programma op plek 19 is geëindigd in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NTR komt uit op 7,2 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Paul's puber kookshow terug via TVblik.