Ruim 1,5 miljoen mensen zien Jeroen en Dany Dance Dance Dance verlaten

Ruim 1,5 miljoen mensen zien Jeroen en Dany Dance Dance Dance verlaten

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond was de dansstrijd in Dance Dance Dance duidelijk voelbaar. In de aflevering van zaterdagavond ging het vooral tussen Jeroen van der Boom en zijn vrouw Dany en tussen Antje Monteiro en haar dochter Romy. Zij lagen qua punten heel dicht bij elkaar. Maar uiteindelijk kregen Anje en Romy meer punten van de jury. Hierdoor wisten zij zich te plaatsen voor de aflevering van zaterdagavond.

In totaal zagen 1.508.000 mensen hoe Jeroen en Dany het danstoneel moesten verlaten. Dat zijn meer kijkers dan een week eerder. De tweede aflevering van Dance Dance Dance werd bekeken door 1.338.000 mensen. Met de huidige kijkcijfers staat Dance Dance Dance, net als vorige week, op de eerste plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 28,0 %. 

Terwijl bij RTL 4 de dansstrijd voelbaar was, liepen de spanningen bij NPO 1 ook hoog op. In De super Freek show werden Freek Vonk en Eva Jinek even herenigd met elkaar. Het voormalig liefdeskoppel was voor even weer samen te zien. In totaal keken er weer 889.000 mensen naar dit spelprogramma. Een week eerder keken er 664.000 mensen, ver onder de magische miljoengrens. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Freek op de zesde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 16,5 %.

Direct na Freek was Frans Bauer weer te zien. Hij reisde weer eens af naar Engeland. In totaal wist Frans weer 881.000 kijkers te bereiken. Dat zijn er meer dan een week eerder. Een week eerder keken er namelijk 631.000 mensen. Met deze kijkcijfers staat Frans op de zevende plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt hierdoor uit op 15,4 %.

Niet alleen was Eva te zien in De super Freek show, ook in de Jopie Parlevliet show was de blonde presentatrice te zien. In totaal werd de talkshow van Jopie bekeken door 1.010.000 mensen. Dat zijn er flink wat meer dan een week eerder. Vorige week werd de talkshow bekeken door 757.000 mensen. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Jopie op de vierde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hierdoor uit op 18,8 %.

Terwijl Jopie ruim 1 miljoen mensen wist te bereiken, moest Koefnoen het met minder kijkers doen. Het amusementsprogramma van AVROTROS wist om 22.00 uur 709.000 mensen te bereiken. Dat zijn er dan een week eerder. Vorige week wist Koefnoen ook al niet te winnen van Jopie. In totaal werd Koefnoen vorige week bekeken door 534.000 mensen. Met de huidige kijkcijfers staat Koefnoen op de elfde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 12,6 %.

RTL 4 sloot haar zaterdagavond af met een herhaling van Gieren met Goor. In de tweede aflevering kreeg presentator Gordon bezoek van Carlo Boszhard en Irene Moors. Deze aflevering werd bekeken door 579.000 mensen. Een week eerder ging Gieren met Goor nog van start met 339.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat Gordon op plek 17 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 15,2 %.

Naast Dance Dance Dance met 1.508.000 kijkers op de eerste plek, bestaat de top drie nog uit het NOS Journaal van 20.00 uur met 1.382.000 kijkers op de tweede plek en uit Studio Sport Eredivisie met 1.508.000 kijkers op de derde plek.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Dance Dance Dance terug via TVblik.