Extra NOS-uitzending over resultaten MH17-onderzoek

Extra NOS-uitzending over resultaten MH17-onderzoek

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De NOS doet morgen, woensdag 28 september, in een extra uitzending verslag van de persconferentie over het onderzoek over het neerhalen van vlucht MH17. Morgen wordt er meer bekend over het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines op 17 juli 2014.

Het internationale Joint Investigation Team (JIT), dat onder leiding staat van het Nederlandse Openbaar Ministerie en onderzoek doet naar de vraag wie verantwoordelijk is voor het neerhalen van vlucht MH17, maakt tijdens een persconferentie zijn voorlopige bevindingen bekend.

Het NOS Journaal op NPO 1 start woensdag eerder dan normaal, namelijk al om 12:45 uur, met het laatste (sport)nieuws. Om 13:00 uur is live de persconferentie van het Joint Investigation Team in Nieuwegein te volgen. Hier worden de voorlopige resultaten van het onderzoek gepresenteerd.

Verslaggever Martijn Bink is in Nieuwegein om verslag te doen en Astrid Kersseboom presenteert de uitzending vanuit de studio in Hilversum, waar ook jurist Geert-Jan Knoops te gast is. Ook wordt er geschakeld met de correspondent in Moskou en de redactie in Den Haag, voor politieke reacties.

Ook op NPO Radio 1 wordt door de NOS verslag gedaan van de persconferentie. De radiouitzending wordt gepresenteerd door Lara Rense. In Nieuwegein zijn verslaggevers Mattijs van de Wiel en Gert-Jan Dennekamp om voor de luisteraars van NPO Radio 1 verslag te doen van de resultaten.

RTL Z zendt de persconferentie van het Joint Investigation Team ook live uit. Voorafgaand aan de persconferentie spreekt presentatrice Hella Hueck in de studio met experts Jeroen Akkermans, correspondent Oost-Europa, en Marieke de Hoon, universitair docent internationaal recht (VU).

De persconferentie is van 12:45 tot 14:15 uur te volgen op NPO 1 en NPO Radio 1.

De uitzending op RTL Z over het onderzoek begint om 12:50 uur en duurt tot 14:00 uur.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal