Gordon in Nederlandse versie van The Roast of…

Gordon in Nederlandse versie van The Roast of…

Geschreven door Daniël Schalk

Na Ex on the Beach en Ridiculousness haalt Viacom, het moederbedrijf van onder meer MTV en Comedy Central, ook The Roast of… naar Nederland. Niemand minder dan zanger Gordon krijgt de eer om gegrild te worden op het befaamde rooster van tv-zender Comedy Central.

In The Roast of... worden zogenaamde Roastees geconfronteerd met diverse zeer gênante momenten uit het verleden die men waarschijnlijk liever vergeet. Onder leiding van een messcherpe Roast Master krijgt Gordon het vuur aan de schenen gelegd door bekende Nederlanders.

“Ik ben al jaren groot fan van 'The Roast of...' en na mijn bezoek aan 'The Comedy Central Roast of Rob Lowe' was het voor mij duidelijk. Ik vind het een enorme eer om door al mijn hartsvrienden en aartsvijanden geroosterd te worden. Ik kijk er zelfs gloeiend naar uit”, zegt Gordon over zijn Roast.

Comedy Central is volgens Viacom Benelux-baas Maurice Hols sterker dan ooit. “Vanaf het moment dat ik het comedy-merk in de Benelux lanceerde, hebben we de ambitie gehad om een lokale editie van 'The Roast...' neer te zetten. Met Gordon als eerste 'Roastee' hebben we de lat direct hoog neergelegd”, zegt hij.

Viacom-zender MTV bracht dit najaar al het programma Ex on the Beach naar Nederland. Momenteel werkt de tv-zender ook aan een lokale versie van Ridiculousness, met comedian Edson Da Graca als presentator en actrice Gaby Blaaser en de scherpe Joffrey Breeuwer als zijn vaste co-hosts.

The Roast of Gordon is nog deze winter te zien op Comedy Central.