De Zomercolumn: Straks twee ringen voor Gordon?

De Zomercolumn: Straks twee ringen voor Gordon?

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In De Zomercolumn blikt Daniël Schalk van Showbizznetwork terug op het afgelopen voorjaar. Wat is Daniël begin 2017 opgevallen en wat is hem bijgebleven? Er is in de eerste helft van 2017 weer veel gebeurd en de zomer is natuurlijk dé ideale tijd om even terug te kijken.

Deze week kijk ik niet terug, maar juist vooruit. Dit najaar staat er iets groots te gebeuren: Gordon gaat trouwen! Maar Gordon weet nog helemaal niet met wie. Op RTL4 gaat Gordon komend najaar opzoek naar zijn prins op het witte paard om vervolgens met hem in het huwelijksbootje te stappen.

De geruchten dat Gordon op televisie opzoek zou gaan naar een man gaan al een lange tijd. Het programma leek er toch niet te gaan komen, nadat Gordon ergens had laten vallen dat hij op RTL4 opzoek zou gaan naar een man. Maar afgelopen maart onthulde de presentator in De Telegraaf dat het programma er toch gaat komen: “Ja, we gaan het helemaal serieus aanpakken.” En terwijl er nog geen enkele seconde van het programma te zien is geweest, lijkt het programma nu al de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2018. Gordon Gaat Trouwen wordt het spraakmakendste programma van 2017.

Het programma is niet enkel voor de show. Gordon gaat in het tv-programma opzoek naar zijn ideale man. Aan het einde van het programma is het de bedoeling dat Gordon met de winnaar in het huwelijksbootje stapt. Het slot van het programma is een echt wettig huwelijk, dat wordt gesloten door een officiële trouwambtenaar. De datum en de locatie zijn ook al bekend. Op 22 november zal Gordon in Zuid-Afrika in het huwelijksbootje stappen met de winnaar van zijn programma Gordon Gaat Trouwen en hopelijk tevens zijn ideale man, want het kan natuurlijk ook allemaal anders lopen.

De grote vraag is namelijk: Trekt Gordon direct de stekker uit het programma als de ware er niet tussen zit? Het belooft in ieder geval geweldige televisie te worden, dat staat vast. Gordon’s tv-partner Gerard Joling krijgt ook een rol in zijn programma. Gerard neemt plaats in een panel dat alle kandidaten beoordeeld. Dat panel bepaalt mede met welke heren Gordon zal gaan daten. Het programma begint met vijf afleveringen, waarin Gordon elke week drie kandidaten ontmoet. Van de drie kandidaten is er een door de wetenschap gekozen en twee door de vrienden van Gordon, waaronder Joling.

Voordat de mannen bij Gordon thuis mogen blijven slapen, gaat hij eerst in hun huis langs en kijkt hij hoe ze leven. Pas daarna komen de mannen bij Gordon thuis en zullen ze een nacht met elkaar doorbrengen. Gordon Gaat Trouwen zal zeker veel spraakmakende fragmenten opleveren die je zeker niet mag missen en misschien betekent het programma wel dat Gordon niet alleen tijdens zijn huwelijk in november in Zuid-Afrika, maar ook volgend jaar tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala een ring om zijn vinger mag schuiven. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het najaar, want dan kunnen we het zien!

Dit jaar maakt Gordon geen kans meer op de Televizier-Ring. De verkiezing is momenteel al in zijn een-na-laatste fase beland, waarin nog maar 25 programma’s kans maken op de Televizier-Ring. Het Nederlandse publiek kan nu stemmen op zijn of haar favoriete programma. De drie programma’s met de meeste stemmen maken 12 oktober 2017 tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala kans op de Televizier-Ring. Gordon zal dus nog een jaartje moeten wachten op zijn tweede ring, maar de grote vraag is of Gordon dan nog steeds getrouwd zal zijn. Want hoelang gaat hij het volhouden met zijn nog onbekende echtgenoot?

Dit was de allerlaatste Zomercolumn van deze zomer. In De Zomercolumn blikte Daniël Schalk de afgelopen weken terug op het afgelopen voorjaar. Wat is Daniël begin 2017 opgevallen en wat is hem bijgebleven? Er is in de eerste helft van 2017 weer genoeg gebeurt om even terug te blikken.

Foto: RTL, William Rutten / Bewerking Showbizznetwork