Martin Garrix verkozen tot populairste dj ter wereld

Martin Garrix verkozen tot populairste dj ter wereld

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse dj Martin Garrix is verkozen tot de populairste dj ter wereld, dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de opening van Amsterdam Dance Event. Garrix is de jongste dj die ooit bovenaan in de DJ Mag top-100 stond. De lijst wordt gezien als het wereldkampioenschap voor dj’s.

De Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike, die vorig jaar bovenaan stonden in de top-100, zakten naar een tweede plek. De Nederlandse dj Hardwell, de winnaar van 2013 en 2014, eindigde als derde. De Nederlanders Armin van Buuren en Tiësto staan op de vierde en vijfde plek.

Het was nog even de vraag of Martin Garrix de DJ Mag wel in ontvangst zou willen nemen, omdat hij vorig jaar nog tegen 3voor12 had gezegd dat hij de prijs mogelijk zou weigeren als hij hem ooit zou winnen. Critici zeggen dat de verkiezing van beste dj niets meer is dan een populariteitspoll.

Martin Garrix kreeg zijn award uit handen van Tiësto, de dj waardoor hij zelf dj en producer werd. In 2012 won Martin de SLAM!FM DJ Talent of the Year Award. Hij werd vooral bekend door Animals. Het nummer verscheen in juni 2013 bij Spinnin' Records en werd een hit in een groot aantal landen.