Home Alone terug op het witte doek

Home Alone terug op het witte doek

Geschreven door Sebastiaan Boers

Bioscoopketen Pathé brengt de Kerst klassieker Home Alone terug op het witte doek. Dit nieuws maakte de bioscoopketen donderdag bekend. Vanaf 19 december kunnen de bezoekers de bekende Kerstfilm weer bewonderen.

In Home Alone draait het allemaal op de achtjarige Kevin. Hij wordt per ongeluk thuis achtergelaten door zijn familie. Erg vervelend lijkt Kevin het allemaal niet te vinden. Maar dat gevoel wordt wel even anders wanneer er twee inbrekers langskomen.Kevin moet deze twee zien af te schudden. Dit doet hij dan ook geheel eigen wijze.  

Ieder jaar kon de kijker de Home Alone films bekijken bij RTL 4. Maar dit jaar zijn de films verhuisd. RTL 4 was toe aan iets nieuws dus besloot de zender om Home Alone op RTL 8 uit te zenden. Rond de Kerstdagen zijn de Home Alone films weer te bewonderen. Dan zijn ook weer de vervolgdelen te zien bij de commerciële zender.

Naast Home Alone keert ook de romantische comedy Love Actually terug op het witte doek. Deze film was in 2003 een grote hit. In deze film draaide het allemaal om verschillende stelletjes. Zij hadden allemaal één doel voor ogen: een gezellige en vooral liefdevolle Kerst te vieren. Onder andere Hugh Grant, Keira Knightly en Martine McCatcheon spelen een belangrijke rol in de film.

Ook de muziek uit Love Actually sloeg enorm goed aan. Zo scoorden Girls Aloud een grote hit met het nummer Jump (For My Love). Ook de Sugababes scoorden met Too Lost In You ook een grote hit. Pop/rockband The Calling wist een hit te scoren met het nummer Wherever You Will Go.

Love Actually is vanaf 12 december al weer in de bioscoopzalen te bewonderen. Pathé haalt wel vaker oudere films terug naar het witte doek. Zo waren in de maand november verschillende Disneyfilms weer te zien. Zo waren onder andere Rapunzel, Belle en het Beest en Aladdin weer te zien.

Meer informatie over de Kerstfilms is ook terug te vinden op de website van Pathé.