Home Alone keert terug op het witte doek

Home Alone keert terug op het witte doek

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:
De maand december is altijd speciaal. Maar dit jaar is de maand wel erg feestelijk. Bioscoopketen Pathé komt namelijk met de Feestdagen Specials. In deze speciale feestdagen worden de filmklassiekers Home Alone en Gremlins, het ballet The Nutcracker, de show Intimissime On Ice met Andrea Bocelli, de opera Hansel and Gretel en het traditionele Oudejaarsconcert met de Berliner Philharmoniker te zien.

In de bekendste kerstfilm, Home Alone, wordt de achtjarige Kevin per ongeluk alleen thuis gelaten. Het lijkt allemaal heel leuk voor Kevin. Maar al snel krijgt hij te maken met twee inbrekers. Hij moet deze twee inbrekers zien tegen te houden. Dat doet hij dan ook op geheel eigen wijze. De regie was in handen van Chris Columbus. Onder andere Macauly Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern spelen de hoofdrollen.

Vanaf 9 december is Home Alone in de volgende bioscopen te zien; Pathé Arena, De Munt en Tuschinski (Amsterdam), De Kuip en Schouwburgplein (Rotterdam), Buitenhof, Scheveningen en Spuimarkt (Den Haag), Amersfoort, Arnhem, Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Maastricht, Tilburg, Rembrandt Utrecht, Zaandam, Zwolle en Pathé CineMec Ede, Nijmegen en Utrecht.

Vanaf 16 december is Gremlins weer te zien. Deze komische griezelfilm komt alweer uit het jaar 1984. In een Amerikaans stadje wordt een jongen overspoeld door kwaadaardige monstertjes. Het lijkt allemaal heel onschuldig. Maar zijn die monstertjes dat ook wel? De regie was in handen van Joe Dante. Onder meer Zach Galligan en Phoebe Cates spelen de hoofdrollen.

Ook Gremlins zal in de volgende bioscopen te zien zijn; Pathé Arena, De Munt en Tuschinski (Amsterdam), De Kuip en Schouwburgplein (Rotterdam), Buitenhof, Scheveningen en Spuimarkt (Den Haag), Amersfoort, Arnhem, Breda, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Maastricht, Tilburg, Rembrandt Utrecht, Zaandam, Zwolle en Pathé CineMec Ede, Nijmegen en Utrecht.

Dat worden weer leuke filmavonden bij Pathé. Zeker Home Alone is een film die ieder jaar weer terug keert op televisie. Zo waren alle delen van de Home Alone reeks altijd bij RTL 4 te zien. Maar in 2016 verhuisden de films naar RTL 8. Dit jaar verhuist de film naar SBS6. Op kerstavond zit de kijker dus goed bij SBS6. Maar vanaf 9 december kan de kijker ook gezellig naar de bioscoop.

Meer informatie over de speciale Feestdagen Specials is te lezen op de website van Pathé.