Moord toegestaan in nieuwe Russische realityshow

Moord toegestaan in nieuwe Russische realityshow

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In een nieuwe realityshow in Rusland moeten vijftien mannen en vijftien vrouwen negen maanden zien te overleven in de Siberische wildernis. In het programma is alles toegestaan. “Roken, alcohol, vechtpartijen, verkrachting, moord, alles”, meldt de Russische krant The Siberian Times.

“Wij zijn niet verantwoordelijk als iemand verkracht of vermoord wordt”, zegt de bedenker van het programma. De deelnemers die alle wilde beren, wolven en giftige slangen in de realityshow Game2: Winter overleven, mogen een geldprijs van 1,5 miljoen euro onder elkaar verdelen.

De bedenker van het programma is Yevgeny Pyatkovsky, een 35-jarige Russische miljonair. Ondanks dat alles is toegestaan, zal het waarschijnlijk niet zover komen. De Russische wetgeving zal gewoon voor de deelnemers blijven gelden. Wie een misdaad begaat, kan gewoon aangehouden worden.

Er zal geen filmploeg in het gebied zijn, dat kennen wij in Nederland van het Net5-programma The Island. Het hele terrein wordt in beeld gebracht door 2.000 camera’s. Iedere kandidaat zal ook zelf een draagbare camera bij zich hebben. De realityshow zal dag en nacht via internet te volgen zijn.

Bekijk Utopia op TVblik.nl/utopia

Foto: Game2: Winter