Radio 538 bevestigt komst Barend van Deelen

Radio 538 bevestigt komst Barend van Deelen

Geschreven door Daniël Schalk

Barend van Deelen maakt de overstap naar Radio 538, dat heeft de radiozender bevestigt. Vanaf zaterdag 21 januari is Barend iedere zaterdag en zondag tussen 12:00 en 15:00 uur te horen op Radio 538. De voormalige NPO 3FM-dj neemt met zijn nieuwe show het stokje over van Dennis Ruyer.

Van Deelen is erg blij met zijn overstap van 3FM naar Radio 538. “Het klinkt ontzettend cliché, maar mijn liefde voor radio begon met het luisteren naar 538. Dat ik vanaf nu zelf deel uit ga maken van Radio 538 maakt me ontzettend dankbaar en trots. Ik kan niet wachten!”, aldus de radio-dj.

Sinds 2009 presenteerde Barend diverse programma’s bij 3FM. Voor de publieke radiozender zender presenteerde hij onder andere de Mega Top 50 en het programma Barend en Wijnand met Wijnand Speelman, waarvoor het radio-duo een Marconi Award voor Aanstormend Talent ontvingen.

Barend vertrekt bij 3FM vanwege onenigheid met de radiozender over het verdwijnen van zijn radioshow met Wijnand. “Ondanks de maybe wat zure rand van de laatste maanden ben ik dankbaar en trots dat ik radio heb mogen maken in de meest leerzame speeltuin”, liet hij eerder weten.

Er verandert bij Radio 538 meer in het weekend. Eerder is al aangekondigd dat Sunnery James & Ryan Marciano en Lucas & Steve vanaf vrijdag 7 januari iedere weekend te horen zullen zijn op 538. Dennis Ruyer blijft, naast zijn programma op Radio Veronica, ook Dance Department presenteren.

Foto: AVROTROS / Hans-Peter van Velthoven