Radio 538 bevestigd: Coen en Sander naar Radio 538

Radio 538 bevestigd: Coen en Sander naar Radio 538

Geschreven door Daniël Schalk

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga gaan naar Radio 538, dat heeft de commerciële radiozender dinsdag bevestigd. Maandag kwam het nieuws naar buiten dat Coen en Sander de overstap van 3FM naar Radio 538 zouden maken, zowel 3FM als Radio 538 wou toen niks zeggen.

Radio 538 liet vandaag weten: "Vanaf 1 september aanstaande zullen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga te horen zijn op Radio 538. Hun programma wordt iedere werkdag van maandag tot en met donderdag uitgezonden tussen 16 en 19 uur."

De radiozender vervolgt: "Coen en Sander nemen de zendtijd over van Ruud de Wild wiens contract met Radio 538 eind augustus afloopt."

Coen Swijnenberg laat over de overstap naar Radio 538 weten: "De tijd bij 3FM was geweldig en zal ik nooit meer vergeten. Ik ben BNN en 3FM dan ook enorm dankbaar voor alle kansen die ik heb gehad. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur!" Sander Lantinga vult aan: "En naar dat avontuur zien we met vertrouwen en plezier naar uit. Natuurlijk moet je eerst even nadenken, maar we zijn toe aan een nieuwe uitdaging en weten dat de toekomst ons veel moois gaat brengen."

Dave Minneboo, programmadirecteur van Radio 538, laat weten: “Coen en Sander behoren tot de absolute top van de Nederlandse radiomakers. Met hun stijl en kennis van entertainment, muziek en nieuws zijn zij de aangewezen personen om Radio 538 de komende jaren volledig bij de tijd te houden.”

De algemeen directeur van Radio 538, Jacqueline Smit, laat weten: “We hebben een fantastisch jaar achter de rug bij Radio 538 en willen ook de komende jaren verder blijven groeien. De komst van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zal daar zeker aan bij gaan dragen.”

3FM laat weten: “Coen en Sander startten als kuikens in de 3FM nachtopleiding, maar nu verlaten ze het ouderlijk nest en vliegen ze uit. We gaan ze missen, die vreemde vogels. Wie hun plek op 3FM inneemt is nog niet bekend, maar daar gaan we nog op broeden.”

Coen en Sander zijn vanaf 1 september, maandag tot en met donderdag, tussen 16 en 19 uur te horen op Radio 538.

Lees ook: Albert Verlinde: ‘Coen en Sander naar Radio 538′

Bekijk RTL Boulevard via TVblik.nl/rtl-boulevard