Jules Unlimited na 12 jaar terug op tv

Jules Unlimited na 12 jaar terug op tv

Geschreven door Daniël Schalk

Het wetenschappelijke tv-programma Jules Unlimited keert na 12 jaar terug bij de VARA op NPO 3. Na twaalf jaar beleven de drie nieuwe presentatoren Eva Koreman, Maurice Lede en Jamie Trenité de ultieme kick bij het uitoefenen van extreme sporten en interessante experimenten.

In Jules Unlimited wordt op een verrassende manier kennis gemaakt met de nieuwste ontwikkelingen uit de wereld van wetenschap, techniek, sport en avontuur. De drie presentatoren duiken er vol in en werken met geavanceerde apparatuur op soms onbegaanbare locaties.

Ook doen de presentatoren onderzoek in laboratoria en zijn ze zelf proefpersoon bij wetenschappelijke experimenten. Jules Unlimited was te zien tussen 1990 en 2005 en werd toen gepresenteerd door onder anderen Annette van Trigt en Jan Douwe Kroeske. Het programma trok vast een miljoen kijkers.

3FM-dj Eva maakt met Jules Unlimited  haar presentatiedebuut op televisie. “Door Jules Unlimited heb ik dingen gedaan waarvan ik niet wist dat ze konden, dat ik ze zou durven of dat ik dat ooit zou leren. Het is een waanzinnig avontuur, en ik kan niet wachten het publiek overal mee naar toe te nemen”, zegt Eva.

Jamie maakt met het programma ook zijn tv-debuut. “Een programma waarin niets onmogelijk lijkt… vooralsnog. Een mooier tv- debuut kan ik me niet wensen!” Maurice heeft er ook zin in. “Vroeger keek ik Jules Unlimited in alle rust op de bank, nu ren, vlieg, skate, duik ik zelf door dit magische programma heen.”

Jules Unlimited is vanaf 13 maart iedere maandag om 20:30 uur te zien op NPO 3.

Bekijk het programma Jules Unlimited op TVblik.nl/jules-unlimited

Foto: VARA / Wessel de Groot