Special Forces VIPS: BN’ers krijgen cultuurshock zonder rode loper en Instagram
Bron: RTL / Shotbysud​​​​​​​

Special Forces VIPS: BN’ers krijgen cultuurshock zonder rode loper en Instagram

Geschreven door Laatste update:

Morgen zend RTL4  om 21:30 de eerste aflevering van het nieuwe programma Special Forces VIPS uit. De overige afleveringen zijn wekelijks op zondag te volgen op Videoland. Een realityshow waarbij de deelnemers twee weken lang een loodzware militaire training ondergaan in Slovenië. De deelnemers zijn in Nederland BN'ers met een bepaalde status, maar zodra ze in Slovenië aankomen zijn ze klootjesvolk, net als jij en ik.

Dag voorkeursbehandeling, rode loper of fans. Tot ziens Instagram-likes en handtekeningen uitdelen. Welkom in de keiharde wereld die Special Forces heet. Wat een cultuurshock zal het zijn voor de deelnemers. Om alvast in het programma te komen neem ik de deelnemers even met je door. Kort gezegd kunnen we de deelnemers onderverdelen in vier categorieën en Alkan Çöklü.

Categorie 1: Robinsonnetjes met kleurig ondergoed

Gaby Blaaser en Dave Roelvink hebben allebei ooit meegedaan aan Expeditie Robinson. Gaby Blaaser ken je misschien wel van Spangas, GTST of The Bachelorette. In haar vrije tijd deelt ze graag foto’s op Instagram van hoe ze met ontbloot onderlijf in een rode string een croissantje met Nutella smeert. 

Om de categorie Robinsonnetjes met kleurig ondergoed compleet te maken hebben we ook model en DJ Dave Roelvink. De trotse papa van Dave, beter bekend als Dries Roelvink, heeft ooit in een reclamespotje geparadeerd in een kanariegele zwembroek. Aangezien Dave in de toekomst erfgenaam van Dries zal zijn, keur ik hem goed voor deze categorie. 

Categorie 2: Niet de Mol

In de categorie Niet de Mol heb ik voor je in de aanbieding Tim Haars, Jamie Trenité en Imanuelle Grives. Wie waren dat ook alweer hoor ik je denken? Misschien zegt de naam Tim je niks, maar zodra ik zeg Maaskantje, Newkids en Gerrie van Boven dan gaat er vast wel een belletje rinkelen. Wat niet iedereen weet is dat acteur en presentator Tim ook meegedaan heeft als kandidaat in het programma Wie is de mol? Spoiler, Tim was niet de mol anders zat hij niet in de categorie Niet de mol. 

Jamie Trenité is bekend van Jules Unlimited en RTL Boulevard. Deze vrolijke krullenbol heeft ook meegedaan met Dancing with the stars waarbij hij helaas na de tweede aflevering moest stoppen omdat hij zijn voet had gebroken. Hopelijk gaat het hem bij Special Forces VIPS beter af.

Imanuelle Grives kan je voorbij hebben zien komen als actrice in onder andere Celblok H en Spangas. Alhoewel ze ook flink wat bekendheid heeft verworven met een incidentje op Tomorrowland in 2019. Iets met 100 xtc pillen, 20 gram cocaïne, 10 gram ketamine en celstraf. Ze is echter sterker teruggekomen van dit avontuur en kan na het schrijven van een boek nu ook auteur op haar cv schrijven.

Categorie 3: Sportfanaten

Tot zo ver de Robinsonnetjes en de Niet de mollers, nu is het de beurt aan een categorie die het weleens heel goed zou kunnen doen in Special Forces VIPS. Namelijk de sportfanaten. Als eerste stel ik je graag voor aan Nouchka Fonteijn. Deze dame is bokser en werkt daarnaast als fysiotherapeut. In 2015 won ze goud op de Europese Spelen in Bakoe.

Als tweede sporter hebben we niemand minder dan Roy Meyer, bijnaam The Small Giant. Met zijn 122 kilo bruto kracht werd hij maar liefst 3e in het Wereldkampioenschap judo. Naast Judo houdt Roy zich ook bezig met het geven van clinics, lezingen en is te zien op tv. Bijzonder detail is dat Roy regelmatig gebruik maakt van de Wim Hof methode en ijskoude douches neemt om bewust de koude om de fysieke en mentale grenzen van zijn lichaam te verleggen. Mocht je niet weten wie Wim Hof is…Google is your best friend. Kortom Roy kan wel tegen een stootje.

Categorie 4: Kletskoppen

Aangekomen bij categorie 4 komen we bij *tromgeroffel* Giel Beelen en Hannelore Zwitserlood. Mocht de naam Hannelore je niks zeggen, dan kan ik je verzekeren dat de kans zeer groot is dat je haar stem wel herkend. Hannelore heeft namelijk vele jaren gewerkt als radio nieuwslezer. Daarnaast is ze ook stem-actrice, vlogger en heeft een eigen podcast genaamd Hannelore in je oren. Ondanks dat de titel van de podcast klinkt als rijmelarij van lik-me-vestje vind ik de podcast persoonlijk heel vermakelijk.

Giel Beelen, heeft deze dj en radio presentator eigenlijk wel een introductie nodig? Zeg je radio, dan zeg je Giel! Hij was een van de eerste dj’s was die ooit meedeed aan 3FM Serious Request. In 2007 onderging Giel in zijn show een martelprocedure genaamd waterboarding. Hij is duidelijk niet angstig aangelegd, maar of hij ook Special Forces VIPS aankan? We gaan het zien.

Alkan Çöklü

Oké dit waren de categorieën, dan nu de laatste maar zeker niet minste deelnemer. Alkan Çöklü, populaire YouTuber Alkantubbie! Zijn YouTube-kanaal is niet het enige waarmee Alkan zich bezig heeft gehouden de laatste jaren. Hij heeft 3,5 jaar lang de rol van Amir gespeeld in GTST en kwam voor in de bloedstollende serie Smeris.

Welke deelnemer denk jij dat het ‘t langste volhoudt in Special Forces VIPS? En wie geeft er als eerste op? Laat het weten via Facebook!