SBS6 viert de troonswisseling met speciale programmering

SBS6 viert de troonswisseling met speciale programmering

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Dit jaar is het zover! Beatrix treedt terug als koningin en draagt het stokje over aan Prins Willem-Alexander. SBS6 viert de troonswisseling door dinsdag 30 april twee speciale edities van Hart van Nederland uit te zenden die in het teken staan van de inhuldiging en festiviteiten.

De afscheidsrede van koningin Beatrix op de dag ervoor, 29 april, zal tevens uitgezonden worden. Daarnaast brengt SBS6 zondag 28 april De 25 meest onvergetelijke momenten van de Oranjes.

Afscheid koningin Beatrix en inhuldigingsspecial Hart van Nederland
De avond voor de troonswisseling, maandag 29 april, wordt de afscheidsrede van koningin Beatrix om 20.30 uur uitgezonden bij SBS6. Met deze toespraak neemt Beatrix afscheid als staatshoofd. De dag erna, dinsdag 30 april, zendt Hart van Nederland twee speciale edities uit. In de vroege editie om 19.00 uur wordt terug geblikt op de eerdere gebeurtenissen van de dag. Daarnaast wordt live-verslag gedaan van de troonswisseling en de feestelijkheden op verschillende locaties in Amsterdam, zoals het Koningslied en de Koningsvaart. In de late editie om 22.30 uur is een samenvatting te zien van de hoogtepunten van de dag, waarin de plechtigheden, het feest en de gezelligheid centraal staan. Hart van Nederland praat met directe betrokkenen na over deze bijzondere dag. Ook wordt verslag gedaan vanaf verschillende locaties waar het feest nog gaande is.

De 25 meest onvergetelijke momenten van de Oranjes
De uitzending van De 25… staat op 28 april in het teken van de Oranjes. In deze aflevering is het anderhalf uur genieten geblazen van de koninklijke familie, want naast historische tv-momenten zie je ook ontroerende, grappige en verrassende momenten van Beatrix, Willem-Alexander, Máxima en hun gezin. Hierin is onder andere te zien hoe Máxima vol trots haar verlovingsring showt, hoe de Oranjes hun handen uit de mouwen steken tijdens een vrijwilligersdag en hoe een supertrotse Willem-Alexander zijn pasgeboren dochter Amalia aan de toegestroomde pers laat zien. Deze speciale editie is zondag 28 april om 18.00 uur te zien bij SBS6.

De 25 meest onvergetelijke momenten van de Oranjes
Zondag 28 april 2013 om 18.00 uur bij SBS6
Afscheid koningin Beatrix
Maandag 29 april 2013 om 20.30 uur bij SBS6
Inhuldigingsspecial Hart van Nederland
Dinsdag 30 april 2013 Vroege Editie 19.00 uur en Late Editie 22.30 uur-