Nieuwe afleveringen The Mentalist en Elementary bij SBS6

Nieuwe afleveringen The Mentalist en Elementary bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De donderdagavond bij SBS6 staat vanaf 5 september weer in het teken van superieure speurneuzen die klaar staan om de misdaad te lijf te gaan. Met nieuwe afleveringen van The Mentalist (vervolg seizoen 5) en Elementary (vervolg seizoen 1) wordt het weer spannend. De kijkers hebben er even op moeten wachten, maar medium Patrick Jane zet in The Mentalist zijn speurtocht naar Red John voort. In dit seizoen komt hij steeds dichterbij, terwijl hij ondertussen het CBI-team van Teresa Lisbon blijft helpen bij het oplossen van allerlei moorden. Bij Elementary wordt seizoen 1 weer opgepakt met aflevering 17, waarin Sherlock Watson haar eerste moordzaak laat oplossen. Tegen het eind van seizoen 1 leren we meer over Moriarty, de aartsvijand van de geniale maar vreemde Holmes. The Mentalist en Elementary zijn vanaf donderdag 5 september om respectievelijk 20.30 uur en 21.30 uur wekelijks bij SBS6 te zien.

The Mentalist
In seizoen 5 van The Mentalist is Patrick Jane (Simon Baker), gevallen tv-medium en onafhankelijk consultant voor het CBI (California Bureau of Investigation), nog altijd op zoek naar de mysterieuze seriemoordenaar Red John. In de eerste afleveringen van dit seizoen was al te zien hoe hij Lorelei Martins, een voormalige partner van Red John, hielp ontsnappen in de hoop dat zij hem dichter bij zijn einddoel zou brengen. Terwijl hij Teresa Lisbon (Robin Tunney), die dit seizoen haar 10-jarig jubileum bij het CBI viert, helpt moorden op te lossen, weet Jane gedurende dit seizoen zijn lijst met verdachten flink terug te brengen. Ondertussen blijkt er in het CBI-team een liefdeskoppel te zijn ontstaan, dat tegen het einde van dit seizoen de gevoelens voor elkaar niet langer kan verbergen.

Elementary
Het eerste seizoen van Sherlock heeft al gelijk veel fans opgeleverd. De geniale Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller) werkt als speciaal agent voor de New Yorkse politie. Hij is eerder Schotland ontvlucht om in Amerika van zijn alcoholverslaving af te komen. Om op het rechte pad te blijven na zijn ontslag uit het afkickcentrum, wordt hij door zijn vader veroordeeld tot buddy Dr. Joan Watson (Lucy Liu). Deze voormalige chirurge blijkt ook een neusje voor speurwerk te hebben, waardoor ze als duo moordzaak na moordzaak weten op te lossen. Als na een tijdje blijkt dat Watson allang niet meer door Holmes’ vader betaald wordt, besluit hij haar als leerling aan te nemen. In aflevering 17 gunt hij Watson haar eerste zaak en zal blijken hoever zij is. Tegen het eind van seizoen 1 komt Holmes een oude vlam tegen en zal hij meer te weten komen over zijn eeuwige vijand Moriarty.

The Mentalist, vervolg seizoen 5
Vanaf donderdag 5 september wekelijks om 20.30 uur bij SBS6

Elementary, vervolg seizoen 1 en eerste deel seizoen 2
Vanaf donderdag 5 september wekelijks om 21.30 uur bij SBS6