Een tegen 100 gaat weer van start

Een tegen 100 gaat weer van start

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De kennisquiz van AVROTROS, Een tegen 100, is terug. Vanaf vanavond is Caroline Tensen terug met een gloednieuw seizoen. In Een tegen 100 neemt één kandidaat het op tegen 100 tegenstanders. De kandidaat heeft één voordeel: hij heeft drie escapes. Deze escapes kan de kandidaat inzetten wanneer hij een antwoord op een vraag niet zeker weet.

Bij iedere categorie krijgt de kandidaat een optie: kiest hij voor een makkelijke of een moeilijke vraag? Het draait allemaal om stalen zenuwen. Want wanneer er maar één fout gemaakt wordt is het meteen einde oefening. Als de kandidaat een verkeerd antwoord geeft verliest hij alles en mag hij naar huis met niets. Een tegen 100 is daarom één van de spannendste quizzen van de Nederlandse televisie. 

Normaal gesproken was Caroline op de zondagavond van NPO 1 te zien. Maar door een verschuiving in de programmering moest Caroline verhuizen. Zij verhuisde naar de vrijdagavond, met succes. Caroline wist iedere vrijdagavond een miljoenenpubliek te bereiken met haar quiz.

Maar Een tegen 100 is niet alleen te zien op de vrijdagavond van NPO 1. Nadat Flikken Maastricht was afgelopen, ontstond er een gat om 20.30 uur. Vanaf vanavond is er direct na het NOS Journaal van 20.00 uur The night manager te zien. Dit is een Britse misdaadserie die wordt uitgezonden door AVROTROS.

Toch is er ook op de andere zenders van alles te zien. Zo start bij RTL 4 een nieuw seizoen van The Voice kids. Dat zal recht tegenover The night manager te zien zijn. Wie deze strijd zal gaan winnen zal zaterdagochtend duidelijk worden. Dan maakt Stichting Kijkonderzoek de kijkcijfers bekend van de vrijdag.

Een tegen 100 is vanaf vanavond weer iedere vrijdagavond om 21.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bekijk Een tegen 100 terug via TVblik. 

Foto: Nico Kroon