RTL Z breidt Doc-avonden uit met BBC-docu’s

RTL Z breidt Doc-avonden uit met BBC-docu’s

Geschreven door Daniël Schalk

RTL Z heeft een deal gesloten met de BBC, waardoor de Doc-avonden van RTL Z uitgebreid worden met nieuwe documentaires van de BBC. Vanaf dinsdag 7 maart komt het veelzijdige aanbod van de documentaires van tv-zender BBC voorbij op de Doc-avonden van 24 uurs nieuwszender RTL Z.

Door deze deal voegt de Nederlandse nieuwszender documentaires van hoge kwaliteit toe aan haar programmering. De documentaires van de Britse publieke omroep zijn wereldwijd geroemd en staan bekend om hun veelzijdige onderwerpen en vaak intrigerende achtergrondverhalen.

Er wordt afgetrapt met de docu ‘Zo wordt ons eten gemaakt’, waarin te zien is hoe in 24 uur 100.000 broden, 130 ton kaas en vier miljoen chocoladerepen worden geproduceerd en getransporteerd. Ook de reisdocu ‘Op reis met David Beckham’ over de voormalig topvoetballer is binnenkort te zien op RTL Z.

Ook komen er documentaires voorbij over onder anderen de wereldwijde beurzen, de ultieme bondauto, menselijk koopgedrag, vliegvelden en manieren om eeuwig jong te blijven. Volgens RTL Z zit de nieuwsgierige kijker bij de documentaires van de BBC ‘altijd goed voor extra kwaliteit’.

De BBC-docu’s zijn vanaf dinsdag 7 maart te zien op RTL Z.

Bekijk alle programma's van RTL Z terug op TVblik.nl

Foto: RTL