''Het doet zo zeer'' bereikt Kristallen Film status!

''Het doet zo zeer'' bereikt Kristallen Film status!

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Ruim 10.000 bezoekers zagen de documentaire ''Het doet zo zeer'', van Heleen van Royen. Hiermee heeft de film de Kristallen Film status bereikt. Om het succes van de documentaire te vieren ontving Heleen van Royen vanavond de award. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds erkennen de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film toe, wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. Nederlandse documentaires die 10.000 bezoekers hebben getrokken krijgen de Kristallen Film uitgereikt. ''Het doet zo zeer'' is de eerste documentaire die dit jaar de Kristallen film status heeft behaald.

''Het doet zo zeer'' vertelt het verhaal van de moeder van Heleen van Royen. Bij haar is beginnende dementie geconstateerd. Deze film is een portret van zeer dichtbij. Heleen bedient de camera grotendeels zelf. Voor ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tochten langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over onder andere euthanasie, wisselen zich af met kostbare momenten van samenzijn.

De film is geregisseerd door Heleen van Royen en geproduceerd door TVBV en Heleen van Royen. Paradiso Filmed Entertainment heeft de distributie van de documentaire in handen. ''Het doet zo zeer'' is momenteel in 35 Nederlandse filmtheaters te zien.