Muziek blog: de 10 beste en leukste Disney nummers

Muziek blog: de 10 beste en leukste Disney nummers

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Muziek is ontzettend belangrijk voor het succes van een Disney film''. 

Een Disney zonder muziek is gewoon niet voor te stellen. In iedere Disney film zit wel één of meerdere succesvolle nummers die de film net iets leuker maken. Het nummer moet wel passen bij de film, daar lijkt Disney goed over na te denken.

Dat muziek een belangrijke rol speelt in films is een feit. Op dit moment scoort Demi Lovato een grote (Disney) hit met het nummer Let It Go. Dit is de titelsong van de populaire film Frozen. Dit nummer wordt ook nu nog steeds gedraaid op de radio.

Omdat Disney en muziek hand in hand gaan, heeft onze recensent een eigen persoonlijke Disney muziek top 10 gemaakt. De beste en leukste nummers uit Disney films op een rij. Welk nummer staat op één en vooral waarom? Muziek helpt niet alleen Disney met het behalen van een succes, ook de artiest(en) zelf hebben daardoor extra succes. 

Hieronder staat de 10 beste en leukste Disney nummers volgens onze recensent: 

10. A Whole New World - Peabo Bryson & Regina Belle (Aladdin)

Dit nummer komt uit de Disney film Aladdin. Bij het horen van dit nummer word je zelf onderdeel van deze Disney film. Aladdin gaat over een jongen van de straat die verliefd wordt op de dochter van de Sultan, Jasmine. Tijdens dit nummer gaan de twee samen op een vliegend tapijt er op uit. Dit nummer staat op nummer 10 omdat het een gevoelig en romantisch nummer is. Dit nummer is niet zo bekend als de anderen uit deze top 10. Ook door de film zelf staat dit nummer in deze speciale top 10.

9. Heigh Ho (Snowwhite and the seven dwarfs - Sneeuwwitje en de zeven dwergen)

Heigh Ho is het bekendste nummer van de Disney film Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Dit vrolijke nummer wordt gezongen door de zeven dwergen die hard in het werk zijn in de mijn. Op het moment dat ze klaar zijn met werken stuiten ze op de weggelopen prinses Sneeuwwitje. Iedereen kan dit vrolijke nummer zo meezingen, of het nu de Engele of de Nederlandse versie is. Dit nummer hoort ondertussen wel tot de klassiekers van de Disney muziek.

8. Hakuna Matata - Jimmy Cliff & Lebo M ( The Lion King - De Leeuwenkoning) 

Zeg je Lion King dan zeg je bijna meteen Hakuna Matata (geen zorgen). Dit nummer is één van de nummers die in deze Disney film voorbij komt. In de film wordt dit nummer gezongen door Timon en Pumbaa die het leven redden van de jonge Simba. Dit nummer met een herkenbare melodie past goed bij The Lion King. Een nummer een een duidelijke boodschap, geen zorgen over morgen. De twee vrolijke vrienden van Simba, Timon en Pumbaa, hebben ieder een eigen kijk op het leven. Leef vandaag en zie wat er morgen gebeurd. Dat is de duidelijke ondertoon van dit nummer.

7. Let It Go - Demi Lovato (Frozen)

Een nummer wat zeker niet mag ontbreken in deze speciale top 10 is toch wel Let It Go van Demi Lovato. Deze zangeres heeft in 2014 een enorm succes met de titelsong van de succesvolle film Frozen. Ook vandaag de dag is het nummer niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Dit nummer verteld het verhaal over Elsa die haar leven achter zich wil laten. Ze wil het ''los laten'' om opnieuw te beginnen. Dat wil ze wel, maar daar heeft ze toch ook echt haar familie bij nodig.

6. Tale As Old As Time - Celine Dion / Jordin Sparke (Beauty and the Beast - Belle en het Beest) 

Dit gevoelige nummer is te horen in de Disney film Beauty and the Beast. Tijdens dit nummer slaat de vonk over tussen Belle en het Beest. Belle kijkt naar de binnenkant en niet naar het uiterlijk. De kracht die dat met zich mee brengt zorgt ervoor dat de liefde tussen deze twee onbreekbaar is. Langzaam maar zeker voel je tijdens dit nummer de liefde opbloeien tussen de twee en zie je ze nader tot elkaar komen. Jordon Sparke maakt van dit nummer een geheel eigen versie. De versie van deze zangeres is uptempo maar behoudt het zelfde gevoel als het originele versie uit de film.

5. Under The Sea - Samuel E Wright (The Little Mermaid - De Kleine Zeemeermin)

Under The Sea (diep in de zee) is een zeer aanstekelijk en vrolijk nummer. Dit nummer wordt gezongen door de rode krab Sebastiaan in de film The Little Mermaid. De melodie is bijzonder vrolijk en goed gekozen. Het is een echt mee zing nummer geworden waar iedereen vrolijk kan worden. Niet eerder wist een nummer zo goed te matchen met een film. Dit nummer wordt in één adem genoemd met de film zelf. De kracht van dit nummer zit hem in de melodie van dit nummer. De beat is goed gekozen voor deze film. Het nummer moest vrolijkheid en enthousiasme uitstralen. Dat is zeker gelukt bij dit nummer.

4. Circle Of Life - Elton John (The Lion King - De Leeuwenkoning)

Circle Of Life is dé titelsong van The Lion King. Het nummer wat wordt gezongen door Elton John bezorgd ook vandaag nog kippenvel. De tekst van dit nummer sluit enorm goed aan bij de film. De circel van het leven verteld in het kort waar de film over draait. De kleine Simba vertrekt uit angst voor de toekomst. Later bedenkt hij zich en keert hij terug waar hij thuis hoort. De cirkel van Simba sluit zich als hij eindelijk op zijn plek is. De succes van deze film komt mede door de ijzersterke muziek. Naast Circle Of Life is ook Hakana Matata een bijdrage aan het succes geweest.

3. Be Our Guest - Jerry Orback (Beauty and the Beast - Belle en het Beest) 

Naast Tale As Old As Time is er nog een heel bekend nummer die Beauty and the Beast herkenbaar gemaakt heeft. Dat nummer heet Be Our Guest en wordt in de film gezongen door de kandelaar Lumière. Dit aanstekelijke nummer zorgt ervoor dat Belle in de film zich thuis gaat voelen in het kasteel van het Beest. Ook de Nederlandse versie Kom Er Bij is ook een echt meezing nummer geworden. De vrolijkheid van dit nummer spat er af. De melodie is bijzonder goed gekozen voor deze Disney film. Dit nummer eindigt daarom hoger dan het andere bekende nummer uit deze film. Iedereen wil wel graag ergens bij horen,  zo ook Belle. Dit nummer geeft Belle dan ook een bijzonder gastvrij gevoel.

2. I Wanna Be Like You - Louis Prima & Phil Harris / Robbie Williams & Olly Murs ( Jungle Book) 

Het vrolijke I Wanne Be Like You is een populair en bekend nummer uit de Disney film Jungle Book. De reden om dit nummer op de tweede plek te zetten komt mede door Robbie Williams en Olly Murs. Deze twee zangers hebben dit nummer opnieuw uitgebracht op geheel eigen wijze. Bij de eerste noten denk je meteen aan Jungle Book. De melodie is ook bij dit nummer heel herkenbaar. Robbie Williams en Olly Murs hebben hiermee goud in handen. Dit nummer is nog niet officieel als single uitgebracht in Nederland, wie weet gaat dat nog gebeuren.

1. Colors Of The Wind - Vanessa Williams (Pocahontas)

Hét mooiste nummer uit een Disney film is én blijft Colors Of The Wind. Dit nummer wordt gezongen door Vanessa Williams. Haar stem past perfect bij dit rustige, gevoelige nummer. Het verhaal van Pocahontas gaat over een liefde die niet mag bestaan. Dat liefde iets sterks is bewijs de dochter van het opperhoofd wel. Ze volgt haar hart en luistert naar de stemmen die zij hoort uit de natuur. Ze kiest haar eigen weg, die weg lijdt uiteindelijk naar haar grote liefde John Smith. Ook vandaag nog is dit nummer ontzettend mooi om naar te luisteren. De tekst en de melodie zijn ook weer enorm goed gekozen. Als een puzzel passen de stukjes in elkaar, het nummer klopt gewoon. Een nummer wat je op welke dag dan ook kippenvel bezorgd.

Conclusie: Disney films en muziek gaan hand in hand samen. 

De conclusie die hieruit duidelijk naar voren lijkt te komen is toch wel dat een succes ook af kan hangen van de muziek. Een Disney film zonder film muziek is gewoon ondenkbaar. Een nummer moet wel goed passen bij het verhaal die de film wil uitdragen.

Bij Pocahontas zou je nooit een swingend nummer als I Wanna Be Like You verwachten. Die twee zouden ook niet met elkaar matchen. Daarom is een goede balans tussen het verhaal van de Disney film en de muziek ook zo belangrijk. Een nummer verteld in het kort waar de film grotendeels over gaat.

Muziek maakt een Disney film ook levender. Een vrolijk uptempo nummer als Under The Sea doet iedereen gelijk denken aan Ariël (de kleine zeemeermin). Dat is de kracht die muziek met zich mee kan brengen. Daarmee kan wel gezegd worden dat muziek ontzettend belangrijk is voor het succes van een Disney film.

Hieronder nog in het kort de 10 beste en leukste nummers uit een Disney film:

10. A Whole New World - Aladdin (1992)
9. Heigh Ho - Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1937)
8. Hakuna Matata - De Leeuwenkoning (1994)
7. Let It Go - Frozen (2014)
6. Tale As Old As Time - Belle en het Beest (1991)
5. Under The Sea - De Kleine Zeemeermin (1989)
4. Circle Of life - De Leeuwenkoning (1994)
3. Be Our Guest - Belle en het Beest (1991)
2. I Wanna Be Like You - Jungle Book (1967)
1. Colors Of The Wind - Pocahontas (1995)