Ed Sheeran verliest koppositie in de hitlijst

Ed Sheeran verliest koppositie in de hitlijst

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zanger Ed Sheeran is niet langer de nummer één van Nederland. In de Single top 100 moest Ed met zijn hit Shape Of You genoegen nemen met de tweede plek. Wekenlang stond de zanger met dit nummer bovenaan de hitlijsten. Maar nu is er een nieuwe nummer één.

De nieuwe nummer één is er voor rapper Boef. Vanuit het niets komt de rapper nieuw binnen op de eerste plek met zijn single Habiba. Naast Habiba komt Boef met veel meer nummers de hitlijsten binnen. Zo stijgt de single Salam van plek dertig door naar plek drie. Op nummer vier komt Boef nieuw binnen met het nummer Slapend Rijk. 

Samen met rapper Ali B komt Boef op plek vijf binnen met de single Ik ga weg. Op plek zes staan Boef en Lil' Kleine samen met de single Wejooh. Daarnaast staat rapper Boef met meer nummers in de Single top 100. Dit heeft veel gevolgen gehad voor de top tien van een week geleden.

Zo zakken Kygo en Selena Gomez vier plekken. Vorige week stonden zij nog op de derde plek met de single It Ain't Me. Deze week moesten zij genoegen nemen met plek zeven. The Chainsmokers en Coldplay stonden vorige week nog op plek acht. Nu zakken zij flink naar beneden en komen uit op plek zestien.

Ook Martin Garrix en Duo Lipa leveren veel plekken in. Vorige week stond Scared To Be Lonely nog op plek zeven. Deze week komt deze single uit op plek achttien. Castle On The Hill van Ed stond vorige week nog op plek vier. Door de verandering in de top tien zakt dit nummer van Ed naar plek 21.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die Dutch Charts wekelijks publiceert op haar website.