Shakira stijgt weer in de Single top 100

Shakira stijgt weer in de Single top 100

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zangeres Shakira en haar 'pretty boy' Meluma stijgen weer flink in de hitlijsten. Na veertien weken stijgen zij van plek 81 weer door naar 56. Vooral op YouTube is de single Chantaje een groot succes. De bijbehorende videoclip is inmiddels al door 958.938.985 mensen bekeken. Nu zit ook het nummer zelf weer in de lift naar boven.

Na de samenwerking met Taylor Swift komt zanger Zayn met een nieuwe samenwerking. De voormalige One Direction zanger heeft nu met PartyNextDoor een nummer opgenomen. Deze single heeft als titel Still Got Time gekregen. Vanuit het niets komen Zayn en PartyNextDoor binnen op plek 68. 

Vorige week bestond de Single top 100 voor een groot deel uit nummers van rapper Boef. Dat is deze week wel even anders. Op de derde plek staat de Nederlandse rapper samen met Sevn Alias. Hier staan zij met de single Slapend Rijk. Maar zijn eigen single, Habiba, staat ook deze week nog bovenaan. Vorige week kwam Boef vanuit het niets nieuw binnen in de hitlijsten.

Dit heeft vooral Ed Sheeran gemerkt. Wekenlang kon niemand bij de zanger in de buurt komen. Zijn single, Shape Of You stond wekenlang bovenaan in de Single top 100. Deze week moet Ed wederom genoegen nemen met de tweede plek. In totaal staat Shape Of You al weer twaalf weken in de hitlijst.

Kygo en Selena Gomez hadden een week geleden ook last van Boef. Zij zakten toen van de top drie naar plek zeven. Maar nu zitten Kygo en Selena Gomez weer in de lift omhoog. De single It Ain't Me stijgt deze week van plek zeven door naar plek vijf.

Ook The Chainsmokers stijgen weer flink. Vorige week vielen zij uit de top tien door Boef. De samenwerking met Coldplay stijgt van plek zestien naar plek negen. Hier staan zij nu samen met de single Something Just Like This. De single Paris van The Chainsmokers stijgt deze week ook weer van plek 27 naar plek 19.

Rapper Drake stijgt deze week flink. Zijn single Passionfruit stijgt van plek 30 door naar plek acht. Deze week was Drake volop in het nieuws. Zo moesten fans van de rapper lang wachten op zijn concert. Onder meer zanger André Hazer jr was alles behalve blij om zo lang te moeten wachten. Ondanks dat wachten zit zijn single wel in de lift.

Dit alles blijkt uit de Single top 100 die wekelijks door Dutch Charts op hun website wordt gepubliceerd.