Janine Abbring presenteert nieuwe reeks Zomergasten

Janine Abbring presenteert nieuwe reeks Zomergasten

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Janine Abbring is de nieuwe presentator van het VPRO-programma Zomergasten, dat is zondag bekendgemaakt in Zondag met Lubach. De presentatrice, bekend van Vroege Vogels en De Jakhalzen, volgt Thomas Erdbrink op, die het programma slechts één seizoen presenteerde.

Aan het einde van de laatste aflevering van Zondag met Lubach sprak presentator Arjen Lubach met Abbring, die de eindredacteur van het programma is. In het gesprek zei Lubach dat hij nu vakantie heeft, maar dat Abbring komende zomer het NPO 2-programma Zomergasten presenteert.

De presentatrice stopte drie jaar geleden met de presentatie van Vroege Vogels, om zich volledig te gaan focussen op Zondag met Lubach. In Zomergasten mag elke uitzending een bekende Nederlander zijn favoriete televisieavond samenstellen. Wie er dit seizoen te gast zijn, is niet bekend.

“Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera, maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor VPRO Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten”, vertelt Abbring over haar nieuwe televisieklus.

Hoofdredacteur Stan van Engelen van de VPRO is ook blij met de nieuwe presentatrice. “We zijn blij met de keuze voor Janine als nieuwe presentatrice van VPRO Zomergasten. Ze heeft een slimme, prikkelende en vaak ook humorvolle manier van interviewen”, aldus de hoofdredacteur van de VPRO.

Zomergasten is van 23 juli tot en met 27 augustus 2017 te zien op NPO 2.

Bekijk de vorige seizoenen van Zomergasten terug op TVblik.nl

Foto: VPRO / Merlijn Doomernik