FOX met vijfde seizoen Prison Break

FOX met vijfde seizoen Prison Break

Geschreven door Pieter Jongsma

Na acht jaar brengt FOX de populaire serie Prison Break terug op de Nederlandse televisie. Vanavond start FOX met het langverwachte vijfde seizoen, 24 uur na de première in Amerika. De cast bestaat onder anderen uit Wentworth Miller, Dominic Purcell en Sarah Wayne Callies. Het nieuwe seizoen van Prison Break telt negen afleveringen.

FOX is blij met de terugkeer van Prison Break, zo laat de Programming Director weten. “Het is fantastisch dat Prison Break terugkeert met een nieuw seizoen op FOX, de zender waar het thuishoort. Gezien de populariteit van de serie is het geen verrassing dat er nu een vervolg komt, ongetwijfeld tot grote vreugde van de vele fans."

In het nieuwe seizoen van Prison Break zit, de eerder dood geachte, Michael (Wentworth Miller) vast in een gevangenis in Yemen. Hij wordt echter al snel herenigd met zijn broer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) en Sara Tancredi (Sarah Wayne Callies) om de grootste ontsnapping ooit aan te gaan.

De eerste vier seizoenen van Prison Break werden tussen 2005 en 2009 uitgezonden. De serie vertelt het verhaal van een ten onrechte tot de dood veroordeelde man, die alleen op zijn broer kan vertrouwen om uit zijn benarde situatie te ontsnappen. Prison Break werd al snel bekeken door een wereldwijd miljoenenpubliek. Prison Break werd onder meer beloond met twee Golden Globe nominaties en sleepte een People’s Choice Award in de wacht.

Seizoen 5 van Prison Break is vanaf vanavond iedere woensdag om 21.00 uur te zien op FOX.