Carré presenteert nieuwe Broadway aan de Amstel

Carré presenteert nieuwe Broadway aan de Amstel

Geschreven door Pieter Jongsma

Koninklijk Theater Carré maakte gisteravond in RTL Late Night de tweede titel bekend van de reeks Broadway aan de Amstel. Vorig jaar haalde Carré de musical PIPPIN naar Nederland.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is gebaseerd op de gelijknamige miljoenenbestseller van Mark Haddon, winnaar van de Whitbread Book of the Year Award. Simon Stephens bewerkte het boek tot een theatervoorstelling die inmiddels is bekroond met zeven Olivier Awards en vijf Tony Awards. Tony Award-winnares Marianne Elliott regisseert het stuk.

Marianne Elliott regisseerde in 2014 de spectaculaire voorstelling War Horse, eveneens van het National Theatre. "Ik ben verheugd dat The Curious Incident of the Dog in the Night-Time dit najaar in Carré staat. Het was overweldigend om te zien hoe enthousiast het publiek reageerde op War Horse, dat maar liefst vier maanden in Carré te zien was. Ik kan niet wachten om mensen kennis te laten maken met de toneelbewerking van het prachtige verhaal van Mark Haddon, dat gaat over moed, het leven, liefde en familie."

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time vertelt het verhaal van de vijftienjarige Christopher John Francis Boone. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Christopher houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is van 20 september tot en met 1 oktober 2017 exclusief te zien in Carré.