NPO Radio 2 Prijs voor Guus Meeuwis

NPO Radio 2 Prijs voor Guus Meeuwis

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Guus Meeuwis ontvangt dit jaar de NPO Radio 2 Prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziek. Dat maakte NPO Radio 2-dj Gijs Staverman zojuist bekend. Op vrijdag 16 oktober aanstaande zal Guus Meeuwis de prijs in ontvangst nemen tijdens een unieke show in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Tijdens deze avond blikt Meeuwis terug op zijn muzikale carrière en trakteert hij het publiek en de NPO Radio 2 luisteraars op bijzondere anekdotes. Toekomstig NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom presenteert de show. Vanaf vrijdag 24 juli zijn via nporadio2.nl kaarten te koop om deze speciale avond in Carré mee te maken.

Grote betekenis
"Twintig jaar in het vak, twee miljoen verkochte platen, een uitverkochte Royal Albert Hall, een overvolle prijzenkast en 41 stadionconcerten. Guus Meeuwis heeft vanaf 1995 een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de Nederlandse muziek. Daar willen we hem als publieke radiozender voor eren", aldus Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2. "Tegelijkertijd is deze prijs ook een aanmoediging en hopen we dat Guus als componist en zanger nog heel lang op dit niveau blijft presteren."

Muziek en verhalen
De avond zit vol muziek en verhalen van de zanger. Guus Meeuwis neemt het publiek mee door zijn carrière vanaf het prille begin met Het is een Nacht tot en met zijn meest recente single Jij bent de Liefde. Verder blikt de zanger vooruit op zijn nieuwe studio album dat in het najaar uit zal komen. De dan kersverse NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom presenteert de avond en reikt de NPO Radio 2 Prijs uit. NPO Radio 2 zendt de show live uit.

De NPO Radio 2 Prijs
De NPO Radio 2 Prijs (voorheen De Mijlpaal) markeert elk jaar een belangrijk muzikaal moment in de carrière van een Nederlandse band of artiest. De prijs wordt uitgereikt aan een artiest of band vanwege een bijzondere bijdrage aan de Nederlandse muziek. De publieke radiozender wil zo Nederlandse muzikanten eren voor geleverde prestaties en aanmoedigen hun werk voort te zetten.

Tickets
De uitreiking van de NPO Radio 2 Prijs en het concert vindt plaats in Carré in Amsterdam op 16 oktober en begint om 20:00 uur. Slechts een beperkt aantal fans en luisteraars kunnen hier bij aanwezig zijn.