''Het Verlangen'' bereikt Gouden Film status

''Het Verlangen'' bereikt Gouden Film status

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De komische speelfilm van de makers van ''Alles is liefde'' en ''Alles is Familie'', genaamd ''Het Verlangen'', heeft de Gouden Film status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers zagen de film in de bioscoop.

Om dit te vieren werd hoofdrolspeelster Chantal Janzen gistermiddag in Pathé Tuschinski verrast met de award. Het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival gaven in samenwerking met L'or Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival, de award weg. ''Het Verlangen'' is de zesde film die dit jaar de Gouden Film status heeft bereikt.

Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds reiken de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Filmen uit wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkcoht. Aan Nederlandse documentaires wordt de Kristallen Film uitgereikt als die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. De GoudenPen wordt bij de Gouden Film ook uitgereikt door Netwerk Scenarioschrijvers aan de scenarioschrijver van de film, wat in dit geval Frank Ketelaar is.

Wanneer de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een slecht manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij heeft snel een succes nodig. Ze komen op met een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt ook nog. Het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om herkenning.

''Het Verlangen'' is geregisseerd door Joram Lürsen en het scenario van de film is geschreven door Frank Ketelaar. De cast van de film bestaat uit Chantal Janzen, Gijs Naber, Alex Klaasen, Peter Bolhuis, Jelka van Houten, Bram van der Vlugt en Anne-Wil Blankers. ''Het Verlangen'' is een productie van Topkapi Films. Dankzij het Nederlands Filmfonds en de Nederlands Film Production Incentive is de film tot stand gekomen. De film wordt gedistribueerd door September Film en is momenteel in 125 Nederlandse bioscopen te zien.