NOS Jeugdjournaal krijgt meer zendtijd en nieuw format

NOS Jeugdjournaal krijgt meer zendtijd en nieuw format

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het NOS Jeugdjournaal krijgt meer zendtijd. De uitzending start vanaf het nieuwe tv-seizoen iedere dag om 19:00 uur. Het NOS Jeugdjournaal verdubbelt in lengte en krijgt een ander format en dat betekent meer ruimte voor algemeen nieuws en verhalen uit de leefwereld van kinderen.

Het NOS Jeugdjournaal wordt in het nieuwe tv-seizoen zeven dagen per week uitgezonden, van 19:00 uur tot 19:20 uur. Doordat het NOS Jeugdjournaal straks zeven dagen per week te zien is, heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) besloten met het programma het Zapp Weekjournaal.

De ochtenduitzending van het NOS Jeugdjournaal, die om 8:45 uur wordt uitgezonden, blijft ongewijzigd. In een nieuw tv-format, dat nu wordt uitgewerkt, wordt ook gekeken naar vernieuwingen op het gebied van Social Media. Verder is er veel aandacht voor het laatste nieuws en achtergronden.

“We krijgen straks iedere dag een Jeugdjournaal op een rond tijdstip met veel meer tijd om uitleg en duiding te geven. Zo kunnen we recht doen aan nieuws uit de vaak heftige en complexe ‘grote mensen wereld’ en aan de eigen leefwereld van deze kinderen”, aldus Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal.

Jan de Jong, de directeur van de NOS, is zeer verheugd. “Het is een geweldige ontwikkeling dat er door de NPO zoveel extra geïnvesteerd wordt in de nieuwsvoorziening. En dan ook eens specifiek gericht op kinderen, jongeren en ouders”, zegt de NOS-directeur over de veranderingen van het NOS Jeugdjournaal.

Bekijk het NOS Jeugdsjournaal op TVblik.nl/nos-jeugdjournaal

Foto: NOS