NOS Jeugdjournaal vanaf vanavond op nieuw tijdstip

NOS Jeugdjournaal vanaf vanavond op nieuw tijdstip

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het NOS Jeugdjournaal is vanaf vanavond dagelijks op een nieuw tijdstip te zien. Het programma is voortaan al te zien om 19.00 uur, naast het nieuwe uitzendtijdstip is het ook verdubbeld in lengte.

Door het uitbreiden van de uitzending is er meer ruimte voor binnenlands en buitenlands nieuws, uitleg en achtergronden. Ook is er meer tijd voor verhalen uit de leefwereld van kinderen. Het NOS Jeugdjournaal wordt in de avond afwisselend gepresenteerd door Joris Marseille, Welmoed Sijtsma, Lucas van de Meerendonk en Siham Raijoul.

De missie van het NOS Jeugdjournaal is onveranderd: de belangrijkste nieuwsbron zijn voor kinderen. Algemeen nieuws en achtergronden blijven in het nieuwe format de pijlers, zoals altijd gebracht op het niveau van kinderen. Met daarnaast een flinke dosis kindernieuws.

Lees ook: NOS Jeugdjournaal krijgt meer zendtijd en nieuw format

Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal: “We kruipen dichter op de huid van onze doelgroep. We zullen vaker onderwerpen brengen waarin kinderen een belangrijke rol spelen. Dat kan een mooi portret zijn van een kind in het nieuws, gemaakt door één van onze verslaggevers. Of een reportage van een NOS-correspondent, waarin wordt ingezoomd op een kind in het buitenland.”

Het NOS Jeugdjournaal vanavond om 19.00 uur op NPO Zapp. De ochtenduitzending van het NOS Jeugdjournaal blijft onveranderd en keert op maandag 4 september weer terug. Dit is dagelijks te zien om 08.45 uur op NPO Zapp.

Foto: NOS