Radeloze ouders herenigd met ontvoerde kinderen in Ontvoerd

Radeloze ouders herenigd met ontvoerde kinderen in Ontvoerd

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

John van den Heuvel komt met een gloednieuwe reeks Ontvoerd. In het vierde seizoen helpt hij opnieuw achtergebleven ouders bij de hereniging met hun kind die vaak door de andere ouder naar het buitenland is ontvoerd.

Ook in een oude zaak lijkt de vasthoudendheid van John en zijn team te worden beloond en dat de kinderen alsnog kunnen worden teruggeleid naar Nederland.

Jaarlijks worden honderden kinderen door één van de ouders zonder toestemming meegenomen naar het buitenland. Volgens John van de Heuvel staat de achtergebleven ouder vaak machteloos: “Ze raken verstrikt in een woud van bureaucratie en internationale regelgeving. Omdat met opsporing en repatriëren vaak veel tijd en geld gemoeid gaan zijn ze vaak radeloos. We helpen deze ouders met onze expertise om hun kind of kinderen, soms na jaren, weer in de armen te kunnen sluiten.”

John van den Heuvel en zijn team proberen de ouders te helpen met het vinden van een uitweg uit het juridisch doolhof en sporen de kinderen op in het buitenland. Daarvoor reizen ze dit seizoen onder andere naar Turkije, Cuba en Suriname. In Turkije staat hij Linda bij in haar strijd. Tijdens haar ziekte zijn haar kinderen meegenomen door de vader naar Turkije. Nadat Linda weer beter is besluit de vader, ondanks dat hij niets over de kinderen te zeggen heeft, ze niet terug te laten keren naar Nederland. Op Cuba gaat John op zoek naar Jonathan, die daarheen is meegenomen door de moeder. Het is twaalf jaar geleden dat zijn vader hem voor het laatst heeft gezien. In Suriname is John voor een oude zaak. In 2013 lukte het om Sheila met haar zonen te herenigen. Door de halsstarrige houding van de grootmoeder lukte het destijds niet de kinderen mee naar Nederland terug te nemen. Nu, drie jaar later, is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Sheila.

Het nieuwe seizoen van ‘Ontvoerd’ start op dinsdag 25 april om 20.30 uur bij RTL 4.
Bekijk Ontvoerd op TVblik.nl/ontvoerd