Roxeanne Hazes releast eerste single

Roxeanne Hazes releast eerste single

Geschreven door Pieter Jongsma

Morgen releast Roxeanne Hazes haar single Ik Was Toch Je Meisje. Dit nummer is het eerste dat te horen is van haar debuutalbum, dat na de zomer verschijnt. Met Ik Was Toch Je Meisje slaat Roxeanne een nieuwe muzikale weg in. Het nummer is morgen te horen via alle digitale kanalen.

De carrière van Roxeanne Hazes bestrijkt al een veelzijdig decennium. Tien jaar waarin ze, middels vele honderden optredens en de steevast uitverkochte Holland Zingt Hazes concerten, Nederland en België verblijdde met haar vaders muziek. 

Op haar veertiende schreef ze al nummers voor het debuutalbum van haar broertje. Twee jaar geleden begon Roxeanne Hazes met het schrijven aan haar eigen muziek. "Ik merkte dat het begon te kriebelen. Dat ik behoefte kreeg aan een nieuwe creatieve uitlaatklep waarin ik mijn ideeën, gevoelens en creativiteit kwijt kan. Mijn vaders muziek is en blijft altijd de basis, en met mijn eigen muziek kan ik nu ook een andere kant laten zien."

Samen met producer Arno Krabman (o.a. Waylon, Lange Frans, Niels Geusebroek) en diverse muzikale vrienden en gastartiesten vormde Roxeanne de afgelopen jaren haar eigen geluid en werkte ze aan de mooiste en meest bijzondere liedjes. Het eerste levensteken is Ik Was Toch Je Meisje, een melancholisch en rijk gearrangeerde break-up track.

Roxeanne Hazes - Ik Was Toch Je Meisje

Foto: Lois Cohen