OG3NE vanavond in finale Eurovisie Songfestival

OG3NE vanavond in finale Eurovisie Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

OG3NE vertegenwoordigt Nederland vanavond in de finale van het Eurovisie Songfestival 2017. De Nederlandse inzending wist zich afgelopen donderdag tijdens de tweede halve finale van het Songfestival met het nummer ‘Lights and Shadows’ te plaatsen voor de grote finale van vanavond.

OG3NE gaat het niet makkelijk krijgen. Het lijkt erop dat de strijd om de winst zal gaan tussen Italië en Portugal. De Italiaanse inzending Francesco Gabbani stond in de peilingen al weken bovenaan, maar gisteren werd hij van de eerste plek verstoten door de Portugese inzending Salvador Sobral.

Portugal en Italië worden in de peilingen gevolgd door Bulgarije, België, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Kroatië, Armenië en Frankrijk. Nederland in na de tweede halve finale van afgelopen donderdag uit de top 10 gevallen en staat momenteel op de 12de plaats, achter Moldavië.

Douwe Bob werd vorig jaar namens Nederland elfde, maar OG3NE heeft de ambitie om hoger te eindigen. “Winnen natuurlijk”, antwoorde Lisa afgelopen april tegenover Showbizznetwork TV op de vraag waar zij in de finale willen eindigen. “Eerste plek, daar gaan we voor”, voegde Shelley daaraan toe.

Jan Smit en Cornald Maas verzorgen vanavond tijdens de finale het commentaar. Voor finale blikken bekende Nederlanders, waaronder Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Giel Beelen, Albert Verlinde en Anny Schilder in ‘Op weg naar het Songfestival’ vooruit op het grootste televisieevenement van het jaar.

Showbizznetwork komt vanavond om 19:30 uur op Facebook met een voorbeschouwing op de finale. Songfestival Update-presentator Daniël Schalk en Showbizznetwork TV-verslaggever Vincent Popken blikken in de voorbeschouwing van Showbizznetwork vooruit op de finale en kijken naar de kansen van OG3NE.

De voorbeschouwing is om 19:30 uur te zien op de Facebook-pagina van Showbizznetwork.

De finale van het Eurovisie Songfestival 2017 met OG3NE is om 21:00 uur te zien op NPO 1.

Foto: AVROTROS / William Rutten