Giovanni Piccirilli chief technology officer RTL Nederland

Giovanni Piccirilli chief technology officer RTL Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL Nederland heeft vandaag zijn directie uitbreidt met een Chief Technology Officer (CTO). Met ingang van 1 juni wordt Giovanni Piccirilli (45) in deze nieuwe directiepositie aangesteld.

Het bedrijf borgt hiermee Technology (Tech) op het hoogste niveau en garandeert technologische innovatie door verdere uitbreiding van RTL’s klantgerichtheid, productkwaliteit en time-to-market. Piccirilli heeft sinds 2001 op topniveau gewerkt bij verschillende toongevende bedrijven, waaronder Siemens, Liberty Global en later UPC Nederland/Ziggo.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: “Giovanni heeft in zijn internationale carrière ervaring opgedaan in zowel de B2B als de B2C markt, bij zowel marktleiders als challengers. Precies de snijvlakken waarop RTL zich op dit moment bevindt, dus dat maakt hem een fundamentele aanvulling op ons directieteam. Ik ben ervan overtuigd dat Giovanni met zijn innovatiekracht en aanstekelijke enthousiasme ervoor gaat zorgen dat Tech binnen RTL geen aparte divisie blijft, maar wordt geïntegreerd in onze bestaande en nieuwe activiteiten. Want in ons competitieve en snel bewegende speelveld van nieuwe en internationale spelers is uitblinken in Tech een doorslaggevende succesfactor.”

Giovanni Piccirilli: “Ik voel me zeer vereerd om de rol van CTO van RTL Nederland op me te nemen. RTL's leiderschapsambitie in de digitale wereld, waarin de consument de content consumptie drijft, inspireert me enorm, juist omdat Technology in dat spel een hoofdrol speelt. Ik ben dan ook zeer verheugd deel uit te maken van het team dat RTL naar het volgende niveau leidt."

Onlangs werd de nieuwe cfo Vivienne de Leeuw gepresenteerd. De directie van RTL Nederland bestaat uit CEO Bert Habets, Chief Operational Officer Sven Sauvé, Chief Content Officer Matthias Scholten en Chief Commercial Officer Ton Rozestraten.

De komende maanden wordt nog een directiebenoeming bekend op het gebied van consumer en wordt de opvolger van CEO Bert Habets bekendgemaakt.

Foto: RTL